Nume care nu “se pupă” cu profesia

Stând azi ca tâmpitul (că dacă eram băiat deștept dădeam 5 lei și-mi luam 2 călătorii la metrou) în trafic, încercând zadarnmic să găsesc un loc de parcare, mi-au trecut prin cap niște nume anapoda care s-ar putea bate cap în cap cu profesia. Hai să vedem împreună câteva exemple.

Doctorul Octav Vânătu
Serios, te-ai duce să te trateze un doctor pe care îl cheamă așa? Nu ți-e teamă c-o să te doara? Și c-o să-ți lase o vânătaie?

Bancherul Leftereanu Gheorghe
Clar nu-mi deschid cont la banca pe care-o conduce ăla. Că peste 5 minute banii mei dispar și ăla dă din colț în colț că n-are, că e amărât și vai de steaua lui.

Pilotul Încetu Ionel
Pilot de avion sau mașină, nu mă sui cu el în avion. Nici nu pariez pe mașina pilotată de el. De ce? Ca să meargă mai încet ca mine pe pista ovală?

Salvamarul Înecatu Virgil
Ptiu maică, apără și păzește! Nu numai că nu intru în apă, dar mă duc să-i cumpăr un colac d-ăla de adulți, plus o mască de praf. Ca să nu se înece pe uscat. Că dacă dă o pală de vânt, nisipul fin, face naibii vreo trăznaie!

Oierul Lupu Lică
Pe lângă numele extrem de hazliu (chiar există un cetățean în România pe care să-l cheme așa, împreună cu Lupu Lina), pe ăsta nu l-aș pune oier. Decât să-mi dispară mioarele mai ceva ca tinerele la produs în Spania, mai bine mi le păzesc eu.

Carmangerie “La Flămându‘”
Nu intru acolo. Dacă ăluia îi e foame, poate mă taie bucăți și mă atârnă în cârlige. Și-așa n-are ce alege de grăsime, serios, nu-s o hrană sănătoasă, și după ce că-i e foame omului, să-i mai și dăunez sănătății. Nu pot trăi cu acest gând.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.