O bijuterie, un răsfăț la îndemână!

Conform dicționarului, bijuteriile sunt obiecte de podoabă făcute din metal nobil (și pietre prețioase); giuvaer. Sună tare plat, nu-i așa? Nimic poetic, nimic romantic, numai proză! Pentru un lucru atât de frumos și gingaș, se putea găsi o definiție mai atractivă, mai cuprinzătoare. Știm cu toții, o bijuterie înseamnă un răsfăț la îndemână pentru oricine.

Întotdeauna, pentru mine, bijuteriile sunt apanajul femeilor. Nu vreau să atac o temă predilectă în ultima vreme, efeminarea. Dar nu știu ce bărbat plătitor de taxe și impozite merită să semene fizic și chiar psihologic cu o femeie. Există cetățeni de sex masculin de la natură care se epilează și poartă încălțări cu toc înalt. Brr! În schimb, vedem doamne și domnișoare subțiri și fragile îmbrăcate ca niște soldați care au au ieșit în permisie. Au în mână un rucsac, nu o poșetă. Ne putem aștepta să intre într-o crâșmă, la o halbă. Cică asta-i moda…

Sunt primul jurnalist care a adus cel dintâi transsexual român în fața camerelor de luat vederi. Pe atunci lucram pentru un post de televiziune. Sorin devenise Sorina legal, cu acte în regulă. Dorea să redevină bărbat, motivând că (na beleaua!), în ciuda tratamentelor hormonale, îi tot creștea barba. Și-a sluțit fața cu nu știu ce acid. Zadarnic: printre petele provocate de arsură și zbârcituri, se ițeau semeți perii faciali, biruitori. Niciun efeminat nu și-ar dori soarta lui Sorin(a). 

Fiindcă vorbeam de modă, nu pot să nu amintesc cu oroare de pantalonii găuriți și rupți din fabrică, pe care îi poartă populația de la sate și (vai!) orașe. Așteptăm următorul pas previzibil al modei turbate: pantofii scâlciați și șosetele rupte. Atunci va fi mai ușor: și boschetarii vor fi îmbrăcați ca niște domni. Într-o lume în care parlamentarii se confundă cu pușcăriașii recidiviști, ne putem aștepta la orice. Fiindcă asta-i moda…

Dar să revenim la lucruri mai frumoase, cum ar fi tema noastră, bijuteriile. Până acum am subliniat câteva aspecte hâde ale modei. Dar moda nu se rezumă la atât. Personal, cred că una dintre cele mai vechi meserii din lume e cea de bijutier. Desigur, după cea de vânător, pescar și agricultor. Între primele manifestări ale artei au fost picturile rupestre și obiectele de podoabă.

Cui nu-i plac giuvaerurile? Vechii maeștri pictori primeau comenzi de la conducătorii din acea vreme. Fini psihologi, artiștii pictau bijuteriile personajului mai mari decât în realitate, pentru a sublinia opulența acestuia… Și doamnei mele îi plac bijuteriile, așa încât îi dăruiesc cu diverse ocazii unele exemplare foarte reușite. I-aș fi făcut mereu cadou câte o bijuterie, însă aceste daruri se pot banaliza și își pierd farmecul. Astfel, am ajuns mai critic în alegerile mele.

Bijuterii cu cristale Swarovski

Sigur, acum nu mai cumpăr de oriunde orice îmi place. Soția mea preferă bijuteriile de la Roxanne’s, datorită unicității lor și a rafinamentului cu care sunt realizate. Și nici prețurile nu sunt exagerate. Exponatele sunt împărțite în mai multe categorii, după brand, după tip, după material, după decorare. Astfel, pot alege modernele bijuterii decorate cu cristale Swarovski, cu zirconii și pietre semiprețioase.

Cristalele Swarovski sunt realizate din sticlă optică pură de înaltă calitate, cu tăieturi precise și muchii fine. Au o strălucire aparte grație multiplelor fațete care captează lumina și o reflectă în culori și sclipiri diamantine. Alături de acestea, pietrele semiprețioase, prelucrate manual, îmbină magnific aspectul vintage cu cel modern. Toate aceste combinații unice originale au rolul de a capta lumina și de a amplifica și distribui energia pozitivă creată. Reprezintă un remediu  important în arta Feng Shui, fiind apreciate și pentru frumusețea lor, și pentru efectele binefăcătoare pe care le au asupra organismului.

Cea mai recentă captură de la Roxanne’s pentru doamna inimii mele o reprezintă cerceii Happy Days placați cu aur roz de 24 K. Sunt tip candelabru, veșnic la modă, lucrați manual și au încrustații cu cristale Swarovski tăiate în diverse forme și mărimi, într-o combinație de culori vii și provocatoare. Cu siguranță, își merită prețul de achiziție, 459 lei și livrare gratuită.

Mi-a mai atras atenția un pandantiv cu lanț Tiara Day placat cu aur roz de 24 K. Are designul de frunză original handmade in Israel. În Feng Shui, frunzele semnifică prosperitate și bucurie. Costă doar 125,30 lei și are livrare rapidă și gratuită. Bijuteriile Mariana Jewellery au garanție pe viață!

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DEZILUZIE TOTALA. LIPSA DE RESPECT FATA DE SUPORTERI, FATA DE FOTBAL IN GENERAL!

Asa poate fi catalogata (apreciata!) prestatia fotbalistilor de la FCSB, in jocul cu elvetienii de la Lugano, din ultima etapa...

O nenorocire nu vine niciodată singură

Mare om a fost ăla de-a zis treaba asta. Că o nenorocire nu vine niciodată singură. Ba chiar vine cu...

Vrei să râzi? Du-te la “Vacanță cu peripeții”

Ieri am văzut comedia "Vacanță cu peripeții", film ce va apărea de vineri și-n cinematografele din țară, grație Freeman Entertainment....

Close