O LUME PARALELA!….

 

 

Aflu recent ca visul de a vizita o lume paralelă(nicidecum…stat paralel!) a aparut si în Germania, intr-un fost hangar pentru dirijabile. Lumea de acolo, din interior ,nu corespunde deloc cu lumea de afară. Singurul element pe care proprietarii l-au împrumutat sunt cele cateva case cu specific nemțesc.Astfel,se poate spune ca,la Brandenburg, s-a mutat paradisul unei insule tropicale! O lagună cu nisip, palmieri, pasari si insecte exotice, au aparut ca prin minune într-un climat mult mai rece.Acest microclimat nu pare deloc micro, decat de la distanta intrucat cladirea nu este una obisnuita. Fostul hangar pentru dirijabile are o lungime de 360m si o latime de 210m, fiind cu adevarat uriasa. Pe vremuri, a apartinut Cargolifter AG specializata in transportul marfurilor cu dirijabilele. Compania neavand succes a dat faliment iar hangarul a ramas abandonat pana cand a fost preluat de concernul malaezian Tanjong.Aceasta a construit un parc uluitor, un microclimat destinat aventurierilor care nu-și pot permite din lipsa de timp sau bani sa calatoreasca la distante mari.

 

Ștrandurile copiaza modelul natural al unor lagune, iar în jurul lor pot fi gasiti arbori tropicaliPe vremuri, a apartinut Cargolifter AG specializata in transportul marfurilor cu dirijabilele..Astazi in vechiul hangar au fost aduse chiar si pasari specifice climatului tropical. Asestea se simt ca acasa in jungla care creste cu rapiditate.În plus aici se pot găsi şi insecte tropicale! Acestea nu sunt lăsate să se plimbe liber prin parc, fiind si din specii periculoase. Turiştii le pot vedea doar prin sticla unor terarii.Flamingo roz pot fi intalniti si ei in aceasta oaza neobisnuita…
Parcul se numeste “Insulele tropicale” şi este unul de succes putand găzdui 6.000 de vizitatori.Pentru doritorii unui sejur prelungit exista chiar si un hotelul amenajat in interiorul hangarului.Noaptea, apa este iluminată in albastru oferind un ambient de vis oricarui musafir.Cafenelele sunt amenajate in stil colonial si se integreaza perfect in peisajul minutios construit. Minunat,nu?Ce ziceti? Dar se spune ca stabilimentul cu pricina ar fi fost pus de urgență (nu stim cand si cum) si ca tabără de refugiați la dispoziția „oaspeților”(refugiatilor din tarile islamice) doamnei Merkel. Ceva mai mult nisip sau poate numai nisip, n-ar fi stricat, să fie recreat în chip cât mai autentic ambientul țărilor de origine ale …vizitatorilor!Dincolo de orice obiectie sau ironie,amenajarea,,Insulilor tropicale”este uluitoare atat prin dotari cat si prin farmecul locurilor.Merita,zic eu,sa fie vizitate….

 

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.