O nenorocire nu vine singură niciodata!

Vă spuneam mai demult de zicala “O nenorocire nu vine niciodată singură“. O continuare la zicala aia stipulează că vine împreună cu două surate.

Faptul că telefonul mi se încarcă doar pus într-o anumită poziție și dacă doar un milimetru se mișcă, iese mufa din el, se știa demult.

brokencomputerUrmătoarea belea e că mi s-a stricat placa video. Îmi dă dungi verzi. Asta după ce câteva ore a luat numai ecran albastru. Am scos-o, am pus-o în celălalt slot, am curățat-o de praf, i-am șters pinii cu spirt, tot nu merge. Apropos de pini, doi pini văd că sunt pe jumătate doar cu aur pe ei, jumătatea de jos este inexistentă. Nu știu dacă așa e din fabrică sau că s-a stricat, însă tăietura pare a fi făcută cu precizie…
Azi am să văd mai bine care e treaba, mă uit și la altă placă video mai veche, poate are și aia pini așa neterminați. Prin urmare, tot ce i-am făcut, n-a folosit la nimic. Are dungi verzi care tremură. La o căutare pe net am găsit pe un forum că poți s-o arunci, fiind FUBAR (F*cked Up Beyond Any Recognition). La artefacte, parcă parcă se mai băga careva s-o coacă nițel în cuptor, chestii d-astea la limita nebuniei și s-o repare. Însă la dungi verzi, ia alta.

La placa video am în minte să fac o șmecherie, să vedem cum îmi reușește. Vreau să-mi iau una bună. Însă ce vreau eu este 650 RON, un R7 265. Urmăresc să iau ceva cu 2 GB DDR5 pe 256 biți. Cea mai ieftină este AMD-ul amintit mai sus, însă Ovidiu îmi spunea că cel mai bine cu un procesor Intel (cum am eu), s-ar pupa un Nvidia. Așa că inițial voi lua un GT 630 cu 4GB RAM, o voi testa în ultimele jocuri (nu țin să-mi meargă pe ultra high!) și dacă-mi face nasoleli, o schimb peste o lună cu alta mai scumpă. De exemplu, un GeForce GT650 gaming. Și lunar aș adăuga câte 100 RON, până aș pune mâna pe GTX 760.

Acum, urmează și-a treia.
După o săptămână de la scoaterea plăcii video din computer, a început să-mi tremure imaginea pe ecran. Inițial am crezut că-i de vină cablul VGA (am un cablu de când era stră-străbunica fată), căruia i s-au rupt țuruburile care se înfiletează în placa video. Deci cablul ăla stătea doar așa, înfipt în placă.
Imaginea tremura, vrând parcă să devină neagră. Am blestemat cablul ăla, l-am învârtit, l-am răsucit. Degeaba. Și aseară ecranul s-a făcut negru. Ledul de la butonul de pornire stătea în continuare aprins.
Inițial am crezut că s-a stricat placa video din procesor. Însă am zis să încerc și din butonul de pornire al monitorului. Îl sting, îl aprind, se vede imaginea o secundă, apoi dispare, lăsând în urmă un ecran negru. S-a dus alimentarea de la monitor deci… Prin urmare, alt monitor. Sau reparat ăsta. Să văd azi ce și cum…

Și văzând că ba-mi pică una, ba alta, mă gândesc din ce în ce mai mult să-mi iau laptop. Un IdeaPad G500 îmi pare cel mai aproape de posibilitățile financiare. Am ales modelul acesta din două considerente. Procesorul I3 se mișcă la 2,4 Ghz, iar placa video este dedicată. Plus HDD-ul de 1TB.

Voi ce părere aveți? Să-mi iau placă video nouă, monitor (nou sau reparat) și RAM (încă 4 GB), sau să-mi strâng bani de laptop?

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.