Aș vrea să fiu Gabriela Firea pentru câteva minute!

În deplinătatea facultăților mentale, declar că mi-aș dori să fiu Gabriela Firea pentru câteva minute, până la o oră. Adică exact cât timp îi intră în buzunar banii șifonați din afacerea Otokar, apoi drumul la bancă, unde să-i depun în contul unei mătuși.

Pentru cei care (încă) nu au aflat de afacerea secolului, madam primar a semnat un contract pentru cumpărarea a 400 autobuze noi, turcești, produse de binecunoscuta firmă de care n-au auzit nici măcar turcii, Otokar. De parcă autobuzele Mercedes pe care le avem acum sunt deja erau pline de rugină și curg piesele din ele…

Nu e asta problema, că n-am mai avea Mercedes, ci o firmă necunoscută. Problema e ciordirea cu nesimțire a unor milioane de euro la această afacere. Deoarece un autobz Otokar se vinde cu 140.000 de euro, iar primărița “le-a cumpărat” cu 250.000 de euro. Ori 400 de bucăți, faceți un calcul și voi, pentru mine sunt niște sume pe care nu le voi vedea nici măcar în filme.

Asta în defavoarea unor autobuze românești, care se vând cu 100 și ceva de mii de euro bucata, având aceleași specificații ca cele turcești. Ceea ce însemna că banii erau dați unor muncitori români, care lucrează în acea fabrică, nu trimiși pachet sultanului Erdogan. Păi Mihai Viteazul se răsucește în mormânt când vede că românii plătesc niște bani de bună voie Turciei!

Autobuzele Eurobus Diamond au o lungime de 12 metri, sunt dotate cu aer condiţionat, au podea joasă şi trei uşi de acces. Astfel de mijloace de transport circulă deja în oraşe precum Constanţa, Târgu Jiu, Caransebeş şi Iaşi. Costul de achiziţie variază între 158.000 de euro şi 170.000 euro/bucată, inclusiv TVA.

Și odată cu semnarea acestui tratat, să vedeți cum se vor scumpi biletele de RATB. Că doar banii ăia trebuie să fie acoperiți de undeva. Adică “undeva-ul” va fi buzunarul prostului de român. Asta după ce, în campania pentru primărie, madam primar declara că transportul cu mijloacele de transport în comun va fi GRATUIT în București.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.