O NOUA SI NEDORITA LOVITURA DATA STATULUI DE DREPT!

Iata ca lupta (asaltul) puterii impotriva justitiei s-a soldat cu o noua si dureroasa “sentinta” data celei de a treia puteri din stat! Cele trei legi ale justitiei au trtecut, pe… repede inainte, prin dezbaterile Parlamentului, iar aseara (miercuri), cei 167 de parlamentari ai coalitiei de guvernamant au votat, in regim de urgenta, schimbarea Codului Penal! Drept urmare, se poate spune ca, in pofida dezacordului exprimat de mai toată lumea care nu e adepta a coalitiei PSD – ALDE, statul de drept din Romania a primit o noua si halucinanta lovitura sub centura!

Toxina coruptiei si a minciunii sfruntate, a dezbinarii si a bunului plac, cea care a infectat in timp intregul organism civic, a triumfat. Un triumf (daca poate fi numit asa?!) la care societatea civila (si nu numai) a reactionat prompt. Aseara, spre exemplu, după adoptarea noului Cod penal, în Piața Victoriei, din Capitala, cca. 3. 000 de persoane, de toate varstele, au demonstrat pasnic (dar cu reactii brutale din partea jandarmilor!) în fața Guvernului. Manifestanții au scandat “Hoții”, “PSD, ciuma roșie!”, “Demisia”, “Nu plecăm”, “Corupția ucide””s.a.m.d. Dupa cate s-a vazut si pe micile ecrane, câteva persoane, între care și copii, s-au așezat la un moment dat pe asfalt, pentru a forța blocarea circulației rutiere. Sute de oameni au ieșit aseara in strada ca sa protesteze și în Cluj-Napoca, la Timișoara, la Sibiu, Brașov, Arad și Iași.

“Este revoltător și inadmisibil. Ce se întâmplă astăzi se numește dictatura majorității și e profund dăunătoare democrației”, afirma pentru presa, dl. Klaus Iohanis.

In schimb, din cate aflam, tot din presa (inclusiv net), deputatul “mitralieră” Cătălin Rădulescu s-a arătat mulțumit după ce noul Cod Penal a trecut la vot de Parlament. “Noi, și eu, și dl. Dragnea, am fost ținte ale statului paralel. Sper că statul paralel (n. n. ?!!) se va destructura în perioada următoare. Codul penal e Codul românilor. Nu e făcut pentru Dragnea”, a declamat C. Rădulescu.

Iata ce a declarat si presedintele PSD-ului, dl. Dragnea: “Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și această funcție. V-o spun românește, ca la Teleorman”.

Fata de cele cele succint descrise, cat si fata de toate ce se petrec astazi in tara, Comisia Europeană, după modificările aduse Codului Penal, s-a pronuntat: “Nu vom ezita să luăm măsuri!”

Trebuie retinut insa si faptul ca modificarile aduse Codului Penal, criticate nu numai de Opozitie, ci si de strada si de Comisia Europeana, au trecut de Senat cu ajutorul UDMR-ului, in timp ce la Camera Deputatilor sprijinul decisiv a venit de la minoritatile. Deocamdata, cam asat- i situatia in Romania noastra!

Sursa foto: Platforma “Republica”

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.