Vreau hidrofoare cu presostat electronic, să-mi creez orășel acvatic!

Mi-a venit o idee. O idee de afaceri, mai bine zis. Și consider eu că-i bună, altfel nu aș scrie-o aici, nu?
Vă spuneam în nenumărate rânduri că aș vrea o vilă cu piscină. Sau o căsuță, însă piscină neapărat. Acum am ideea asta nouă. Să creez un ștrand. De fapt, nu un ștrand normal, cu o piscină pentru adulți și un lighenuț pentru copii. Vreau ceva mare. Un fel de Aqua Park. Dar mare, care să conțină toate jocurile pe apă posibile și imposibile.
Ideal ar fi să fac parcul ăsta de agrement pe mare. Însă, p-acolo e scump, că doar e litoral. Așadar, în buricul bucureștiului l-aș trânti. Să fie ca un mall d-ăsta mare, plin cu apă. Și pentru asta aș avea nevoie de acele hidrofoare cu presostat electronic. Pentru că la fiecare bazin aș avea nevoie de câte unul. Acum, să mă gândeac la numărul de bazine de care aș avea nevoie:
– Unul normal de 1-2 metri înălțime pentru adulți;
– Unul mai mic, de 50 cm-1,20 metri pentru copii;
– Unul de 5 metri înălțime cu tot cu trambuline pentru profesioniști;
– Unul de 1,5 metri înălțime pentru tobogane;
– Unul de 2 metri înălțime, mare, pentru sky-jet.
Da, să am skyjet în mall. I-aș bate pe arabii ăia de-au construit pistă de snowboard și săniuș în mijlocul deșertului.

Deci, cam 5 bazine? Plus alte 5 pentru alte sporturi (unul trebuie musai să fie de valuri!). Ar fi o chestie gigantică, un mic orășel în interiorul Bucureștiului. Cred că-l voi face la margine de oraș, că-n interior n-am loc. În plus, aș aduce și nisip de pe litoral. Și nu de pe litoralul nostru neapărat, acesta fiind plin de scoici… Vreau să aduc nisipuri diferit colorate, pentru fiecare bazin în parte. Așa ceva chiar c-ar fi unic în lume…
piscină

Ce-aș mai vrea să mai conțină acest orășel al meu? Păi, pe lângă jocurile acvatice, aș avea și două saune, una pentru femei, alta pentru bărbați, ba și-o echipă de masori, firizerie, coafură, mainichiură, coafură, un supermarket (pentru mâncare și băutură), precum și magazinuțe pentru haine de plajă (slipi, prosoape, căști de înot, ochelari, diverse.). În plus, și-o sală de cinema ar fi bine-venită!

Mă gândesc la faptul că acest super orășel va trebui să fie pe mai multe nivele. Însă la etaje vor fi magazinuțele și sala de cinema + unul-două restaurante.
Și cum se va deplasa omul prin tot acest super-orășel de distracții? Voi pune la dispoziție biciclete normale și triciclete, precum și curse cu trenulețul. Nu vă gândiți la un trenuleț, va fi o mașinuță (ca alea de poștă de la gară), ce va trage niște vagonașe, cu stații din 200 în 200 de metri.
Hmm, de la o idee simplă, am ajuns aici să gândesc o ditamai metropolă. Deci nu-i așa simnplu să faci un bazin. Nu-i doar o groapă căptușită cu faianță, după cum auzisem pe cineva…

Costurile vor fi uriașe, din păcate. Și-n românia nu văd pe unul care să pună bazele unui asemenea colos. Decât o echipă de oameni cu bani va putea face așa ceva. Ideile le am, în mare parte. Lipsesc cei cu bani. Se bagă cineva? Hai, că e pentru copiii noștri!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.