Pariurile sportive – intre pasiune si viciu

Satisfactia de a obtine beneficii finaciare din fructificarea unei pasiuni proprii reprezinta o adevarata placere. Pariurile ocupa un loc fruntas in cadrul jocurilor de noroc datorita faptului ca ofera o libertate destul de mare jucatorilor si o varietate larga de pariuri. Oamenii au imbratisat aceasta practica, fie pentru surplusul de emotie si adrenalina oferit, fie pentru dependenta creata sau pentru sursa de venit pe care o poate asigura.

Acest fenomen a capatat o adevarata amploare si prin prisma mediului online unde foarte multe case de pariuri au inceput sa isi desfasoare activitatea. Un factor de baza in intreaga ascensiune a acestei activitati este redat de nivelul de concurenta acerba intre nenumaratele case de pariuri care au aparut in ultima vreme. Aceasta concurenta poate fi considerata benefica pentru toti cei care pariaza, acestia avand posibilitatea de a paria la mai multe case de pariuri in acelasi timp, si totodata sa profite de avantajele si facilitatile oferite de fiecare casa de pariuri si de diferenta de cote. Ofertele care se gasesc pe platformele online sunt uriase, uneori, tocmai in scopul de a atrage cat mai multi pariori, punand la dispozitie bonusuri substantiale la reincarcari, concurs ponturi pariuri si multe altele.

Placerea de a obtine foloase din urma pariurilor sportive

In randul caselor de pariuri, aceasta industrie pare sa fie una destul de profitabila, extinderea lor fiind dovada cea mai veridica in acest sens. In localitatile mai mici, extinderea lor poate fi ingreunata din cauza cerintelor costisitoare ale sediilor, insa odata cu avansarea tehnologiei, mai cu seama a serviciilor bancare si a internetului, aceasta activitate se muta cu pasi repezi in cadrul platformelor online, unde pariorul are posibilitatea facila si comoda de a juca de acasa prin intermediul computerului, sau chiar a telefonului personal.

In ceea ce ii priveste pe participanti, pariurile sportive se adreseaza, in mod normal, oamenilor pasionati si cunoscatori de sport. Este important ca pariorii sa mizeze pe evenimentele din sfera sportiva pe care o stapaneste cel mai bine, a fi microbist nu este chiar suficient pentru a obtine rezultate satisfacatoare.

Pariorii cunosc foarte bine diverse tehnici care ii ajuta sa fie cu un pas inainte si sa mizeze pe punctele forte. Exista mai multe trucuri de care trebuie sa profite orice persoana in scopul de a obtine rezultate le dorite. Atunci cand aceasta activitate este realizata din pasiune si dorinta de a se bucura de un venit in plus, concentrarea este una destul de mare, ceea ce reprezinta un aspect destul de profitabil.

Cand devine dependenta?

Din pacate, este des intalnita situatia in care unii dintre jucatori ajung dupa o vreme sa confunde aceasta placere cu nevoia de a paria constant. Un asemenea comportament compulsiv poarta denumirea de dependenta fata de pariurile sportive.

Printre manifestarile care tradeaza aceasta forma de dependenta se numara starea continua de nervozitate si irascibilitate. Aceasta se datotoreaza timpului pierdut la casele stradale sau pe diversele site-uri de acest fel, nemaiavand timp pentru odihna si focusarea atentiei intr-o alta directie mai productiva. Alteori, condusi de dorinta de a paria sume cat mai mari, ajung sa cada chiar in pragul depresiei din cauza consecintelor nefavorabile sau a imposibilitatii de a paria conform cu cat si-ar dori.

Un alt comportament manifestat de catre oamenii care pun pe primul loc in viata lor categoria jocurilor de noroc, printre care si pariurile sportive, este generat de lipsa banilor. Pariorii, a caror pasiune a depasit o limita a normalitatii nu tind doar catre investitia castigurilor obtinute in alte pariuri, ci si apeleaza la resurse financiare importante ce erau alocate altor investitii. Lipsa banilor este factorul negativ esential al pariatului deoarece, din lipsa unei informari corespunzatoare, oamenii au obiceiul de a paria oriunde si oricum, in speranta de a castiga, insa nu fac altceva decat sa esueze.

Limita este foarte usor de atins, iar remedierea mult mai grea decat s-ar crede. Pariurile sportive pot fi o pasiune care merita pe deplin a fi valorificata deoarece aduce numeroase satisfactii, insa este foarte important sa se poata gestiona si ca atare.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.