Phillipe în Oltenia

Man taking photographAcum câteva zile m-a vizitat un prieten din Franța. Nu mă întrebați cum de am prieteni în Franța, căci am prin mai multe țări din Europa și nu numai.
Și Phillippe, prietenul francez, a zis că vine pentru câteva zile în România, căci vrea să ne vadă țara iar. Mai fusese prin 1995 și-a rămas plăcut impersionat de munții noștri și de mânăstirile din Moldova.

Însă de data asta i-am zis că-i musai să dea o țâră și prin Oltenia. Să muște dintr-un praz, să se urce în iagod (dud). Da, el se mai poate cățăra în pomi, la 45 de ani cât are, face zilnic exerciții fizice, aleargă 20 km pe bicicletă, trage de fiare, se întreține. Și mă bârâie și el la cap să slăbesc. Apropos, m-am apucat să fac genoflexiuni, căci nu prea mă mai țin picioarele. am zis să fac 100 pe zi. Deocamdată am făcut 10.

Și-a venit Phillipe la noi. L-am cazat la hotel și-am dat o raită prin oraș cu el. Dimineață trebuie să plecăm să vizităm Oltenia. Îl trec nițel prin Craiova, pe la mătușe-mea, apoi mergem la țară la mine. Și cu ocazia asta văd și eu statuia lui Decebal din Orșova. N-am văzut-o niciodată, căci mă uitam la Dunăre când treceam pe acolo cu trenul către Herculane.

Și cum Phillippe stă pe telefon în prostie, călare pe net, m-a întrebat dacă n-am vreo aplicație care să-i spună ce-i frumos de vizitat în împrejurimea locului unde se află. I-am zis de Aplicatia romaneasca CeSaVezi. Nu vă spun că m-a plimbat azi prin tot Centrul Vechi, să vadă nuș ce baruri? Intra în bar, întreba dacă poate să facă poză, trăgea câteva cadre și plecam la următorul bar. Eu am mers cu cutia de bere după mine, altfel nu aveam răbdare să-și facă nebunul damblaua.

Acum mă culc, dimineață la 6 vine omul cu mașina în fața blocului. A închiriat mașină din Elveția, și-a făcut poze p-acolo prin munți, spunându-mi că ai noștrii sunt mai frumoși. Sâc mă, cu Alpii voștri.

Și mi-a promis că la anul, când va avea mai mult timp liber, vreo 2 luni, vrea să mă ia în turul Europei. I-am făcut deja o listă cu ce vreau eu să vizitez. Și în lista asta nu vedeți chestii uzuale gen muzeul Luvru, castelul nuș care. I-am zis de osuarul din catacombele Parisului, Kaplica Czaszek (Biserica Sfântului Bartolomeu – Kudowa-Zdrój, Polonia). biserica e și asta decorată toate cu oase. Să vedem ce-o fi până la anul.

Voi mai spuneți-mi, pe unde să-l mai duc pe om?

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.