Si-am ajuns in Grecia!

Anul acesta am ajuns in Grecia la mare. Dupa ce anul trecut am sarit iesitul la munte sau la mare si-am preferat sa mergem la tara, de data asta, cam pe ultima suta de metri, ne-am hotarat sa mergem in Paralia Katerini. Zic pe ultima suta de metri, deoarece gasisem oferta cu 1100 lei la Venus, 7 zile si ziceam ca nu gasesc ceva mai bun. Si nici nu gasisem, in perioada dorita de mine. Nici in tara, nici in afara. La ultra last minute gasisem oferta, insa deh, deja comandase pachetul asta, platisem etc. Nici nu stiu daca la anul sa-mi iau vacanta de prin ianuarie, cand e ieftin, sau sa astept un ultra last minute, cu plecarea “maine“…

Evident, au auzit romani care-mi spuneau ca n-am ce face in Paralia, ca de ce n-am mers in Thasos, ca una, ca alta. In Thasos nu am gasit oferte la 8 zile si 7 nopti, ci c-o zi mai putin. Si am preferat sa stau mai mult. In plus, numai gandul de-a merge si pentru cateva minute cu bacul mi-a intors stomacul pe dos.

Plecasem la drum cu ideea ca aici va fi scumpetea de pe lume. Ca asa e cand iei de-a buna ce zice X si Y in necunostinta de cauza. Nevasta-mea era convinsa ca painea e peste 2 euro. Sanchi, o franzela e 70 centi, iar o paine de 600 grame, feliata e 1,5 euro.

Am auzit ca tot pe considerentul ca “la greci mori de foame, la ce scumpete e“, cineva a plecat in concediu cu catel, purcel, 3 paini inghetate si-o ditamai OALA DE SARMALE, BOCNA! 12 ore pe autocar, cu oala de sarmale in geamantan…

As minti daca as spune ca n-am plecat fara mancare de acasa. Am luat 4 conserve de fasole cu afumatura si cateva de pateu. Paine si muraturi luam de aici. Oricum, ne vom intoarce cu jumatate din ele inapoi acasa, asa am facut indiferent de concediu, localitate si an, cand am plecat undeva.

Meniuri am vazut cu 4-6 euro (mari meniurile, pentru romani), iar gyros si pizza cu 2-3 euro. Am reusit sa ne ratacim cat am dat o raita prin statiune, toate strazile arata la fel. Pe strazi ca si-n magazine, a doua limba este greaca, a treia engleza, iar prima… limba romana. Nu se mira nimeni (vanzator, turist), daca-l intrebi in romaneste ceva. In majoritatea cazurilr iti raspund in romaneste.

Inca nu am intrat in apa, am dormit putin, ca-n autocar trebuia sa te trezesti din 3 in 3 ore cand dadea ghida semnal prin statie ca se apropie pauza de WC. In Bulgaria, WC-ul costa 1 leu, Leu romanesc. La fel si alte produse, puteai cumpara in lei, leva sau euro. Oprirea se numeste “La Bomboane“, unde e plin de bomboane, ulei de masline, masline, rahat si altele de gen.

LA greci inca exista telefoane publice. Numai ca n-am vazut vreunul care sa functioneze. Insa, spre deosebire de noi, ale lor nu sunt vandalizate.

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Achizitioneaza-ti in mod intelept un apartament

La agentia imobiliara NewConceptLiving vin zilnic o multime de persoane care sunt interesate de ofertele de vanzare apartamente Sibiu. Unii...

E ziua mea! Câte beri beau azi?

Nu știu. Să vedem cât se strânge. E ca un test, voi bea o bere iar de restul voi lua...

Poezie de dragoste

Iată dragii Spanacului c-a venit o nouă probă a Super-Blogului, de data aceasta de la Nemira. Și ce vor domniiile...

Close