Ponta oferă imobile preoților care i-au făcut campanie. Serios?

PontaEpiscopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului ar putea primi gratuit de la Guvern, in proprietate, o serie de imobile ale statului pe care in prezent le are in administrare, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, proiectul de hotarare fiind inclus pe agenda sedintei de marti a Guvernului.

Proiectul de act normativ a fost inregistrat la Guvern luni, 10 noiembrie, dupa ce la slujba de sambata, conform imaginilor furnizate de presa locala, PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Maramuresului si Satmarului, i-a indemnat pe credinciosii din judetele Satu Mare si Maramures, in fata unor politicieni din coalitia de guvernare, sa se prezinte duminica la urne si sa voteze in al doilea tur al alegerilor prezidentiale pe cel pe care l-a definit ca fiind “al nostru, un crestin ortodox, care isi face semnul Sfintei Cruci“.

Proiectul stabileste “transmiterea, fara plata, in proprietatea unitatilor de cult detinatoare a unor imobile aflate in domeniul privat al statului si in administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, respectiv a Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului” si este initiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor si Secretariatul de Stat pentru Culte.

Sursa text + foto

Nu-mi vine să cred. La asta ați ajuns, popilor? Cu crucea în mănă să vorbiți cu patos ca să-l votăm pe Ponta? Vă bateți joc și de ultima fărâmă de umanitate pe care o mai aveați? Sunteți mai rău ca animalele, nu mai aveți niciun Dumnezeu! Și acum, ca mulțumire pentru munca voastră depusă, să vă mai dea alte case și apartamente. Le luați cu voi în mormânt?

Mi-e silă ca-n țara mea, preoții creștini să facă propagandă politică. Indiferent de partid. Biserica este casa Domnului, cum Îl vreți voi să fie, moșu cu barbă sau fi-șu, ăla cu minunile, prietenul imaginar etc.

De ce vă bateți joc de casa Domnului? De ce pângăriți biserica (mă refer la locașul de cult) cu miseriile politice? Nu ar trebui să facă propagandă niciunui partid. Darămite comuniștilor. Ați uitat cum era urmăriți zi de zi de securitate între 45 și 89? Ați uitat cum au dărâmat sute de biserici ca să ridice blocuri tovărășești pentru muncitorime?

Rușine! În ochii mei ați pierdut orice fărâmă de bunătate pe care o puteați avea. Sunteți niște jeguri cumpărate de un partid politic.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.