Botinele cele noi ale împăratului

Știm cu toții povestea cu hainele cele noi ale împăratului.
Numai că de botinele noi ale împăratului cel Verde, altfel numit Măria Sa Spanac, nu prea s-a discutat mult.

Am spus eu mai demult că nu suport sandalele. Când eram mic eram îmbrăcat numai cu șpielhosen și încălțat cu săndăluțe. Aveam vreo 3 ani însă eram oripilat de ținuta mea. Mi se păreau că râd fetele de mine. Puștoaice la 8-9 ani râdeau când mă vedeau împopoțonat așa. Șpielhosen albastrru cu buline albe și săndăluțe roșii parcă. Roșu închis, grena, ceva gen culoarea aia turbată. Plus șosetuțe.

De aceea încă de la 3 ani nu suport sandalele. Foarte rar port sandale. Ultima dată am purtat unele acum 5 ani la mare. Și bine am făcut, am mai povestit că-n Vama Veche era să calc pe-o seringă din nisip. Seringă cu tot cu ac atașat! Atenție pe unde călcați, voi, pășitori ai Vămii Vechi, în căutare de distracție și voie bună!

Și acum, când vreau să-mi iau încălțări, e chin. Petrec mai mult de o săptămână ca să-mi găsesc niște încălțări. Da, mai mult decât orice femeie de pe lumea asta.

Rar găsesc o pereche de pantofi care să-mi placă. Când în sfârșit văd pereche care-mi face cu ochiul, când îi pun în picioare nu-mi mai pac.
Altă dată, doarte rar când îmi plac și-n picioare și-n vitrină, au ceva chichițe. Ori nu-i culoarea potrivită, ori face cute pielea când pășesc, ori cute pielea aia pe ei, ori nui-mi sunt comozi, ori nu calc bine cu ei. Ori, e prețul prea nesimțit, de ce să mint. 400 RON o pereche de pantofi e mult al naibii.

Ultima oară când mi-am luat pantofi a fost parcă înainte să mă însor. Sau cu câțiva ani înainte, nu mai țin minte. O pereche de pantofi superbă. Îmi stă bine, ei sunt frumoși, culoarea e bună etc. Bașca prețul a fost de 180 lei.
Numai că după o oră cu ei în picioare încep să urlu. Mă strâng din toate părțile. Nu că mi-ar fi mici, Doamne ferește, însă e așa modelul strâmt pe picior de-mi vine să-mi iau câmpii. Vă dați seama chinul de la nuntă?

Aceeași problemă o am și cu adidașii. Însă găsesc mai repede modele care să-mi placă și să-mi vină bine. Nu pierd o săptămână în căutări, în două zile îmi iau perechea potrivită.
Ultima dată mi-am luat niște Adidasi de firma, foarte meseriași, Nike. Model Nike dart 9.
nike
Sunt și pentru alergări (nu că aș alerga eu mult din cauza burții) și pentru zi cu zi. Extrem de comozi și ușori. În plus, nici nu-mi transpiră piciorul în ei, fiind bine aerisiți, fără totuși a-mi fi frig dacă ar fi vreme mohorâtă.
Îmi place cum calc cu ei, fără să mă deranjeze deloc. Parcă aș călca pe moale. Cum să vă spun… Ați fost vreodată la Bran la castelul Groazei? Ei, imediat după intrare e o porțiune de un metru în care podeaua parcă fuge cu tine. Exact așa simt și eu când calc cu adidașii. Bine, totul la scală redusă, nu calc și ajung la țeava de apă caldă din canale…
Prețul e chiar OK, culorile clasice alb cu negru, geniali!

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.