Prima modificare la Logan!
|Ieri și azi am reușit să fac prima modificare la Logan. La ridicarea capotei, aceasta se ridică singură de la jumătate, fiind susținută de un amortizor preumatic. Nu-mi dăduse mie asta prin cap, însă văzusem la Cristi pe Tutoriale Logan, și-am zis că e musai să fac și eu asta. Și am reușit. Nu exact “profi” cum a făcut Cristi, însă, pentru început, merge și așa.
Eu nu am găsit șuruburi de 6 cu cap cilindric. Or exista pe piață, nu zic nu, însă din ce-am găsit eu, pe la 40 de lei. nu șiu dacă bucata sau setul de 6. Însă a mers și fără și veți vedea mai jos ce și cum.
Cilindrul pneumatic l-am luat penytru un Polo. Neștiindu-mi VIN-ul de la Polo (serios, fix aia îmi mai trebuie să țin minte), am pus pe site un VIN din burtă. Și în loc să-mi dea un cilindru de 330 Newtoni, pentru Polo 6N1, mi-au dat unul mai puternic, de 380 Newtoni, pentru Polo 6N2. Ceea ce e foarte bine! Deoarece nu trebuie să ridic eu capota până sus pe poziție și cilindrul îmi împinge singur capota pe la 2/3 din distanță.
Desigur, la improvizația făcută de mine nu e recomandat să lași capota să se ridice singură, dar, la cât de puțin voi umbla eu pe acolo, cred că toată drăcia va ține. Sau voi ridica eu capota singur, fără să-i dau drumul și rezolv orice problemă.
Capetele amortizorului erau deșurubabile, așa că le-am putut tăia cu o pânză de bomfaier, ele fiind prea mari ca să intre în locașul de sub capotă. Mai departe le-am prins cu șurub de 6 (ca cel original din fabrică), însă mai lung, de 3 cm. Asta deoarece surubul de jos de pe aripă să poată avea un joc de 1 cm sus-jos.
Capetele, fiind din plastic, le-am “întărit” puțin cu niște aluminiu din doze de bere. Am vrut să iau o platbandă de oțel găurită, însă nu se vindea decât la rolă, vreo 40 lei o rolă de 10 metri parcă. Și evident că nu am luat, fiindu-mi necesari doar 10-15 cm de bandă.
Am prins totul cu șuruburile noi de 3 cm lungime, însă nu am putut prinde și șaiba deasupra plasticului de la amortizor, deoarece era prea lată. Ca să se potrivească acolo trebuia ori o șaibă mai puțin lată, ori să-i tai o bucată din margine. Așa că am pus șurubul direct peste aluminiu, iar șaiba am pus-o dedesubt, între ea și capotă fiind pusă o garnitură de cauciuc. Ca să nu zdrăngăne în timpul mersului.
Va trebui să schimb banda aceea de aluminiu cu o plăcuță metalică, care să reziste la forța amortizorului.