PRIN LOCURI DE ALTADATA!…

Astazi,intr-un moment de relache,am avut privilegiul sa accesez o pagina a unui blog ce poarta sugestivul generic,,Mehedintul meu”. O placuta si atragatoare pagina de a recunoaste ,virtual, minunatul tinut dintre Carpati si Balcani.Mehedintul a fost si este pe sufletul meu si nu va fi uitat niciodata,cu toate că sunt plecat de mult timp.Arealul este ,fara exagerare,unul din cele mai frumoase din România.Un judet placut cu orase si chiar localitati rurale destul de curate,frumoase si atragatoare in orice sezon.Oamenii din zona sunt harnici si primitori( Muzica populara,f.indragita, este extraordinara).Judetul Mehedintul ,are o istorie,veche si interesanta! Se poate oricand mândrii cu cel mai frumos defileu din Europa, cea mai mare hidrocentrală de pe continent, cea mai înaltă sculptură realizată în piatră (Statuia lui Decebal) , unele din ele adevarate minuni. Eu sunt moldovean ,dar din anii pe care i-am trait aici pe taeam profesional, m-am îndrăgostit atît de tare de acele locuri extraordinar de frumoase încît daca-ș fi ceva mai tanar m-as muta imediat acolo!!Acolo,in Severin, unul din cele mai frumoase orase din sudul tarii,aproape de Clisura Dunarii care-i realmente superba!! Nu veti regreta daca ajungeti in zona!!

Este o frumusețe a naturii ce ne inconjoara, creata de Dumnezeu. Acest judet ,Mehedinți, este marcat pe harta țării cu cele mai frumoase trasee ce desparte țara noastră de vecinii sarbi. Peisajele-s frumoase,incantatoare si de neuitat….
In concluzie, un judet frumos cu un parc natural unic in felul sau si cu bastimente ale trecutului istoric,toate unicate,de o valoare inestimabila.Municipiul de resedinta,Drobeta-Turnu Severin,asezat intre deal si Dunare este mirific.Poate nu stiati ca Severinul se claseza in primele 10 orase dintre cele mai curate din Romania .Am constat-o personal -si nu odata- cand am mers din splendidul parc al trandafirilor ,de la Gara CFR si pana la iesirea din oras , pas cu pas . Este ,cred, singurul oras din tara care are o gara cu adevarat europeana. Am intrat si am inspectat,de curiozitate, grupul sanitar.Incredibil de curat.Nu mai stiu insa cum arata acum.Atunci,fara exagerare, puteam sa-mi beau cafeaua!Chiar daca,asa cum spuneam ceva mai sus, sunt plecat de multa vreme de acolo, o parte din sufletul meu este si va fi,tot alaturi de mehadinteni! Ma bucur enorm cand aud de lucruri bune venite din acest placut colt de tara romaneasca.Sunt mandru de tot ce tine de Oltenia si Banat,de Drobeta,de orasul Orsova,de Strehaia,Vanju Mare sau Baia de Arama ,cu zonele aferente ,ca atare nu incetez nici-o clipa sa-l recomand si altora sa le viziteze.Cu siguranță nu veți regreta , mai ales Dunarea cea frumoasa si intregul tinut plin de mirific si de frumos.Asa ca,trece-ti,dragilor, prin Mehedinti si veti descoperi locuri de vis, nesperat de frumoase .Acum ramane doar sa le descoperiti. O parte dintre ele,probabil ca le-ati si vazut in pozele postate…

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.