Probabil cel mai tâmpit articol e ăsta

Dacă vă așteptați să-mi iasă ceva inteligent, vă înșelați. În tâmpenia acestui articol, veți vedea genialitatea. Luminița de la capătul tunelului e, de fapt, farul de la tren. Veți învăța că există ordine în haos.
Știți jocul ăla foarte la modă printre psihologi, cu “zi-mi primul cuvânt care-ți vine în minte“. Uitați, în jocul ăsta veți crede că e haos. Poți spune orice pornind din orice.
de exemplu, mălai. Eu spun pieile roșii. Ce legătură e? A, că oamenii pot mâna mămăligă? Nu, ordinea e alta.

Mălaiul se face din porumn. Porumbul a fost adus în 1500 din “Indii“. Adică din America. Și cine era acolo șef? Indianul, pieile roșii. Ăia mâncau mămăligă înainte de Mihai Viteazul. Ce tare, Vlad Țepeș n-a mâncat și el o mămăligă cu smântână. Sau o șaorma. De la turci, făcea el frigărui direct din musulmani, nu strica găinile și puii pe haleală de-a lor.

Poftim, ce-ți vine în gând când auzi Vlad Țepeș? Majoritatea se vor gândi la țeapă sau la Dracula. Eu mă gândesc la vacanța mare. Aveau ei un scheci foarte mișto, din spectacolul Careul cu Ași. Semaka, ne gândim la tine, să-ți fie țărâna ușoară! Apropos, Vacanța mare începe iar emisiunile televizate, din 29 august, de la 9 jumate seara, la Kanal D. Care Kanal D, aparține de turci!
Turci care au fost trași în țeapă de Vlad Dracul. Care, s-a prăpădit înainte să apară în țară mămăliga. Făcută din mălaiul ăla adus de la indieni.
Și uite-așa, de la ceva am ajuns la altceva. De la mălai am ajuns la Kanal D.

Ați înțeles acum genialitatea? Care-a terminat psihologia și e mare maestru, să-mi descifreze și mie ce-am vrut să zic aici. Eu știu bine ce-am vrut să zic. Exact ce-am scris, de fapt. Rămâne de văzut dacă se mai prinde careva. Dacă da, primește o bombonică. Sau un urs de mămăligă cu brânză și smântână. S-o ținem tradițțional românească treaba. Ha… Tradițional de 500 de ani numai… Cred că haleaua tradițională era puiul fript. Sau tras în țeapă, la frigare. Mi-e foame. Mă culc. Voi visa numai mașini, nu mâncare. Mie când mi-e foame visez automobile de lux. alții sex.
Deci, v-ați prins? Ce-am zis până acum aici?

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.