Probleme cu coletele din China

De câteva luni observ un fapt îngrijorător. Coletele din China au mari șanse să nu ajungă niciodată la destinație. Săptămânal se întâmplă să cumpăr câte ceva de pe Ebay. Numai că din 10 produse comandate, doar 5 au venit. Celălalte, de la utilizatori diferiți, nu au ajuns. Și nu e vorba că unele sunt mai scumpe, iar celălalte mai ieftine. A venit o cameră video de 24 de dolari și n-a venit o husă de telefon de 1 dolar. N-a venit ceas de 12 dolari și-au venit ace de pescuit de 1 dolar.

Am înțeles că-n China lucrurile nu stau tocmai bine, aceștia suferind o descreștere economică de 30%, ceea ce e enorm. Nu știu cât afectează asta vânzările micilor producători, însă eu, ca și client care plătește înainte, să aștept 2 luni pentru a primi banii înapoi, deoarece produsele nu ajung, nu mi se pare chiar OK. Evident, mai există și posibilitatea de-a cumpăra de la chinezii din Anglia. Or fi mai scumpe produsele, însă vor ajunge în câteva zile. Numai că-i greu să-i găsești pe ăștia.

O altă soluție ar fi să comanzi produsele de la un vânzător cu care ai mai făcut câteva tranzacții. I-am întrebat dacă le pot trimite banii pentru niște chestii pe care ei să le cumpere de acolo, apoi să mi le trimită. Mi-au zis că ar merge treaba, numai că, majoritatea vânzătorilor refuză să vânză în China sau Singapore.

Iar cea mai nasoală chestie e cu un ceas. M-a rugat taică-meu să-i cumpăr un ceas. Zis și făpcut. L-am comandat, după o lună și jumătate mi-am primit banii înapoi, ceasul neajungând. Am luat același model de la alt vânzător. După altă lună și jumătate, ceas neajuns, banii înapoi. L-am comandat și-a treia oară, ieri am luat banii înapoi, nici al treilea ceas, de la al treilea vânzător n-a ajuns. Am făcut tot ieri comandă la al patrrulea vânzător. Deja am ajuns să cred că modelul ăsta de ceas e blestemat.

Am fost la poștă să-i întreb de colete, dacă acestea ajung la ei sau la altă poștă, cum mi s-a mai întâmplat. S-a uitat femeia, a sunat la poșta cu vamă (pe lângă metrou Timpuri noi), nu există nicion colet de-al meu care să fi ajuns la ei. Astea pur și simplu, au dispărut. Sau n-au fost trimise niciodată? O fi și asta o metodă de-a face bani? “Vinzi” 300 de produse într-o lună, iei banii iar produsele nu vin pentru că nu există. Dacă românii au făcut astea acum 10-15 ani, chinezii de ce-ar fi mai prejos?

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vă vorbește lemnul mobilei voastre?

Întotdeauna mi-a plăcut lemnul natur. Se dosebește mult de PAL sau de alte copii nereușite. PAL-ul e un material rece,...

DESTAINURI CUTREMURATOARE!….

Va mai amintiti de mult mediatizatul caz,,Elodia"!Unii dintre eventualii cititori ai acestor randuri ,poate ca nici nu l-au stiut vreodata.Asa...

Galaxy Note Edge. E nevoie de ecranul lateral?

Anul acesta va apărea Galaxy Note Edge. Abia scoseseră Note 3-ul, acum vor scoate Note 4 și Edge. Hai să...

Close