Aș purta o haină de pirat!

Am revăzut episodul “cămașa cu volănașe – puffy shirt” din Seinfeld și m-am gândit cum ar fi dacă am purta o așa cămașă pe stradă. Evident, neobișnuit, însă se știe că moda revine. Personal mi-ar plăcea să revină moda anilor 90, nu de alta, însă am șifonierul plin de haine de acum 20 de ani.
Revenind la cămașa asta cu volănașe, moda piraților este iar pe val. Poate și Căpitanul Jack Sparrow o avea ceva de-a face cu asta, cu toate că, unele guri rele spun că filmul este o dezamăgire față de primele două.

Mie mi-ar plăcea să port o haină de pirat. Nu cămașă din asta cu volănașe, ci o pelerină lungă, cu manșete și butoane aurii. Am găsit de vânzare pe diverse site-uri fel de fel de pardesie lungi, unele chiar de piele, cu croială cambrată și nasturi metalici, însă sunt al naibii de scumpe. De asemenea, și ceva de genul Steampunk mi-ar face cu ochiul.

Moda parpalacului o am de ceva vreme, de aceea îmi place ca iarna să port paltonul lung de piele. Din păcate, aproape toate paltoanele mi-au rămas mici (sunt strâmte la umeri), iar altele noi… nu ai de unde să cumperi. Iar dacă găsești vreun bătrân croitor în piele, te toacă la bani pentru un asemenea palton. Asta e nasol, că odată cu moda trec și meseriile adiacente. De exemplu, unde mai găsești acum un pălărier? Ce faci când vrei să-ți cureți pălăria? Că nu o speli în mașina de spălat cum am făcut eu… Și dacă o duci la Nufărul sau altă curățătorie chimică, nu știi cu ce-o îmbibă ăia să faci cine știe ce exeme pe frunte.

Cel mai simplu este să pui bani de-o parte și după o vreme să-ți cumperi o haină după cum dorești din afară. Sau să găsești un croitor bun să ți-o facă pe comandă. Mai ales dacă ai pielea ta (dacă vii cu ea de acasă), îți poate face ceva pe comandă de mor dușmanii. Mă întreb unde oi găsi un croitor d-ăsta, ca din 4 paltoane mici să-mi facă 2 pe măsură…

Și asta este una din ideile mele pe care le voi pune în practică într-un viitor, sper eu, apropiat. Și nici n-am renunțat la ideea cu eticheta cu nume

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.