SEARA DE PROTESTE IN BUCURESTI SI IN TARA!…

 

Aseara au fost zeci de mii de oameni în stradă în Bucureşti cat şi în marile oraşe. De fapt,cele mai ample mișcări de stradă după protestele din 10 august 2018 și s-a auzit, mai mult ca altădată, solicitarea de alegeri anticipate. Manifestanţii au venit cu steaguri ale României şi Uniunii Europene, au avut pancarde cu mesaje precum “Demisia!”, “Hoţii!”, “Jos Guvernul” şi au strigat, printre altele, “Nu vrem să fim conduţi de hoţi!”,”Justiţie, nu corupţie!”, “Cinste lor, cinste magistraţilor”.Protestatarii din Piaţa Victoriei, din Bucureşti,din Cluj şi Sibiu,ori din Galati si Bacau au cerut alegeri anticipate, în timp ce la Iaşi oamenii le-au solicitat guvernanţilor să abroge OUG care modifică legile justiţiei şi apoi să plece.Cu totii au scandat mesaje de susţinere a magistraţilor. La Cluj,spre exemplu,oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor având pancarte cu mesaje precum: „Strigăm toţi şi strigăm tare, ţara mea nu-i de vânzare”, „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie,Dragnea în puşcărie”, „Justiţia pedepseşte corupţia, nu invers” sau „Până la vot mai este, azi mergem la proteste”.De asemenea, protestatarii au proiectat pe o clădire mesaje ca “Demisia”„România se află la un moment de răscruce. Actuala guvernare PSD-ALDE doreşte să supună justiţia, ceea ce este inadmisibil într-o ţară europeană. Aceşti guvernanţi trebuie să plece, fac prea mult rău României”, a spus unul dintre miile de protestatari.Şi la Iaşi s-au adunat sute de oameni în Piaţa Unirii si au strigat:„Ne-am săturat cât ne-aţi furat”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, “Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman” şi „Abrogaţi şi apoi plecaţi”.Iar la Sibiu ,manifestantii au ieşit în Piaţa Mare si au scandat „Afară, afară, cu PSD din ţară , „Hoţii, hoţii”, „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta” şi „Nu se mai poate, anticipate”.In acelasi timp,in faţa Prefecturii din Galaţi peste 200 de protestatari afişau pancarte cu mesaje precum „Corupţia poate fi învinsă”, „Dragnea asta-i faţa ta” (referindu-se la o pancartă pe care este desenat un lup), „Corupţii şi infractorii anchetează judecătorii”.

Si presa internationala relateaza astazi, pe larg ,despre protestele care au avut loc duminca seara, in mai multe orase din Romania.Agentia de stiri Reuters scrie ca doar in fata Guvernului s-au adunat in aceasta seara circa 7.000 de protestatari si ca alte cateva mii de oameni au manifestat in marile orase ale Romania. Mii de romani au protestat in toata tara dupa ce Guvernul a dat o ordonanta de urgenta care – potrivit criticilor actului normativ – a ingradit libertatea procurorilor intr-o tara care se numara deja printre cele mai corupte din Uniunea Europeana.Ordonanta, adoptata fara dezbatere publica, este doar cea mai recenta modificare din seria celor facute de social-democratii aflati la putere de doi ani. Aceste modificari ridica semne de intrebare cu privire la respectarea statului de drept.Agentia de stiri precizeaza ca protestele magistratilor sunt fara precedent in Romania.Comisia Europeana, Departamentul de stat al UE si mii de magistrati au avertizat ca modificarile ameninta independenta Justitiei”, a transmis Reuters.Tot in presa internationala se mai scrie: ,,Cabinetul Vioricai Dancila a adoptat, marti, o lege ca sa ii limiteze atributiile procurorului general, sa-i sporeasca rolul unei noi sectii de investigare a magistratilor si sa impiedice ca functiile de procurori sefi sa mai fie ocupate de interimari. Aceste masuri au determinat Uniunea Europeana sa atentioneze din nou Romania ca se abate de la caile democratice”.
Asadar,magistraţii ameninţă că opresc lucrul de astazi, luni, nemulţumiţi de noile modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7, iar duminică seara,au primit o calda si semnificativa mână de ajutor din partea populației din mai toata tara….

(surse:presa scrisa,tv-uri,documentatii proprii)

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.