RAUL NECESAR!…

Din totdeauna, in viata ce-o traim, ne-am ferit si ne ferim de ce-i RAU! Este, se poate spune, un imperativ-reflex in cautarea binelui. Aceasta, sa-i zic, lupta, intre rau si bine, care se manifesta in fiinta umana chiar din primii ani de viata, a preocupat si preocuma numerosi cercetatori din varii domenii (oameni de stiinta, psihologi, medici sau sociologi, dar si reprezentanti ai cultelor). La ce concluzie au ajuns, este greu de raspuns! Va ofer, totusi, in cele ce urmeaza, cateva precepte ale acestora (unele culese si de pe internet), pe care le veti aplica sau nu in trairile vietii. Iata-le:

 • Raul este necesar pentru ca binele sa poata triumfa.
 • Secretul existentei este sa nu iti fie teama de nimic. Niciodata sa nu iti fie teama de ce vei deveni.
 • Nimeni nu ne poate salva in afara de noi insine. Nineni nu poate si nimeni nu o va face. Singuri trebuie sa gasim calea cea buna.
 • Sunt trei lucruri care nu pot sta ascunse pentru mult timp: soarele, luna si adevarul.
 • Nu te uita niciodata in urma la ce ai facut. Uita-te doar la ce ti-a ramas de facut.
 • Nu esti pedepsit pentru mania ta. Esti pedepsit de mania ta.
 • Tot ceea ce suntem este rezultatul propriei noastre gandiri. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim.
 • Este datoria noastra sa ne mentinem corpul sanatos. Altfel, nu putem avea o minte limpede si puternica.
 • Tot ce ai tu de facut este sa descoperi lumea si apoi sa i te daruiesti

Devenim ceea ce gandim. Dar si ce dorim, adaug eu!

Invataturile si indrumarile lui Guatama Buddha (Siddharta Gautama, pe numele real) au inspirat de-a lungul timpului si continua sa inspire generatii intregi, de pe toate meridianele globului pamantesc. Acest lucru se datoreaza intelepciunii marelui lider spiritual si a capabilitatii sale de a ghida fiintele simtitoare in afara samsarei (termen folosit pentru a desemna existenta in aceasta lume prin prisma formulei nastere-moarte-renastere). Pentru a ne reaminti mereu de frumusetea vietii si a oamenilior si pentru a ne insipra am selectat doar cateva dintre cele mai profunde si insemnate citate ale sale, pe care le puteti gasi (cum am mai precizat) si pe internet. Sunt sigur ca va vor merge direct la suflet.

 • “Pentru a beneficia de o sănătate bună, pentru a aduce adevărata fericire familiei, pentru a aduce pacea tuturor, cineva trebuie mai întai să-și disciplineze și să-și controleze propria minte. În cazul în care omul își poate controla mintea, el poate găsi calea spre iluminare, și toată înțelepciunea și virtutea vor veni către el de la sine”
 • “Meditația aduce înțelepciune; lipsa meditației lasă în urma ei ignoranță. Cunoaște bine ceea ce te duce mai departe și ce te ține în urmă, și alege calea care duce la înțelepciune.”
 • “Pacea vine din interior. Nu o căuţati în afară.”

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Frumușica săptămânii – Terry Pheto

La "Frumușica săptămânii", o avem invitată pe Terry Pheto, actriță sud-africană. Este cunoscută pentru rolul lui Miriam din drama Tsotsi,...

Al doilea miting

Ieri, pentru a doua oară, bloggerii au luat cu asalt Pizzeria de la Unirii. Nuş care pizzerie, că acolo nu...

Cele mai mişto maşini

În America (oare unde altundeva?), se face anual o întrunire a oamenilor pasionaţi de maşini... ciudate. De la uşor modificate,...

Close