Războiul contra SI (Statul Islamic) va fi al treilea război mondial?

Un război se numește mondial când trupe din țările aflate pe toate continentele locuite pornesc la luptă, unii de-o parte, alții de alta. Dacă până mai ieri credeam că războiul va porni între Rusia, Ucraina și NATO, azi înclin să cred că se vor război forțele lumii cu jihadiștii islamiști.
Dacă America trimite trupe, Rușia trimite trupe, iar chinezii trimit și ăia un batalion de ciuciunghezi să se lupte în Siria și Irak, unde au SI sediul central, acesta va fi un război mondial? Dacă Franța și Anglia vor avea și ei trupe în confruntare, ei fac parte, alături de SUA din NATO. Însă Rusia și China (nu știu poziția acestora din urmă) nu privesc deloc cu ochi bun Alianța Nord Atrantică.
O fi vreo țară care va trece de partea SI? Sau vor continua atentatele cu bombă în Europa, cum existau până acum în Palestina, Liban și Israel? Deja se știu orașele care vor fi primele în cazul unor atentate: Londra, Paris, Birmingham, Luton.

Ce vor face pakistanezii? În Afganistan văd că există o mare de oameni care trec de partea SI. Oricum ar fi, lucrurile nu stau deloc pe roze. Iar când mai vezi poze cu un criminal SI ce anul trecut poza cu capul unei luptătoare kurde, iar zilele trecute, trecând FRAUDULOS granița în Germania, zâmbind, dându-se un biet refugiat, toată situația pute de-a dreptul.

Deja toată treaba asta trece pestre drepturile omului și alte chestii scrise pe foaie, care sunt bune în teorie, însă în practică acești sălbatici nu le iau în considerare, decapitând “infideli” și crucificându-i pe străzi, sub privirile oamenilor.

În altă ordine de idei, în cazul unui eventual război la care România va participa (fiind membră NATO și UE), tinerii noștri vor ști să tragă cu arma? Sau se vor ascunde în spatele tabletelor, uitându-se la Antena 3 și “Capatos“?
ISIS-Execution

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.