Reguli de aur pentru a avea o masa musculara perfect definita

Orice persoana isi doreste sa arate ca in reclame, iar in cazul barbatilor, reclamele afiseaza mai mereu barbati cu o musculatura bine definita. Din pacate, o astfel de musculatura nu se obtine usor, implicand extrem de multa munca si organizare.

Totusi, cu ajutorul unor steroizi orali administrati corect, cu ajutorul unor exercitii bine realizate si cel mai important, al unei alimentatii sanatoase, corpul poate fi transformat in doar cateva luni.

Care sunt secretele unui corp perfect?

masa musculara definita

Toti culturistii de renume stiu aceste 5 lucruri, atunci cand vine vorba despre constructia masei musculare:

1. Folosirea steroizilor trebuie sa se faca foarte atent. Aceste suplimente care imita testosteronul masculin pot aduce o multime de avantaje, insa daca sunt consumate in cantitati foarte mari, pot sa dauneze. Este bine sa se caute steroizi pentru culturisti de buna calitate, sa se citeasca foarte atent prospectul si chiar sa se viziteze medicul inainte de administrare.

2. Modul in care se fac exercitiile conteaza foarte mult. Este extrem de importanta ordinea in care se fac exercitiile. In functie de aceasta ordine, este determinata ordinea in care se epuizeaza muschii si este decis modul de crestere al intregii mase musculare. Cel mai adesea trebuie sa se inceapa cu grupele mari de muschi si sa se continue cu izolarea grupelor secundare.

3. Greutatile libere sunt cele mai indicate. Desi exista o multime de aparate in salile de fitness, cei de la steroizi-culturism.com recomanda utilizarea greutatilor libere. Acestea protejeaza articulatiile, ajuta la cresterea coordonarii si daca sunt realizate corect, lucreaza toti muschii din corp. Aparatele pot fi si ele bune pentru izolare si pentru definire, insa majoritatea culturistilor recomanda greutatea libera.

4. Recuperarea este esentiala. Foarte multi culturisti fac greseala de a se epuiza, fara a-si lasa timp de recuperare. Este cat se poate de adevarat ca masa musculara trebuie sa fie lucrata pentru a arata bine, insa odihna este o parte importanta din proces. Dupa fiecare antrenament, muschii trebuie sa se odihneasca pentru a se putea dezvolta normal. Somnul suficient, odihna imediat dupa antrenament si lipsa stresului pot avea un impact puternic asupra rezultatelor.

5. Nutritia este cel mai important element din dezvoltarea sanatoasa a masei musculare. Antrenamentul muschilor este important, insa nutritia este esentiala. Alaturi de steroizi pentru culturisti, orice persoana care isi doreste o masa musculara bine definita trebuie sa aiba grija la ce mananca. Proteinele sunt cei mai importanti macronutrienti, motiv pentru care trebuie sa fie prezente la aproape orice masa. Pentru un culturist activ, este recomandat consumul a 2 grame de proteine pentru fiecare kilogram de corp. Nu trebuie sa lipseasca nici carbohidratii. Acestia trebuie sa participe in proportie de 50-60% la alimentatie. Totusi, in cazul carbohidratilor este bine sa se acorde atentie calitatii acestora.

Desi exista tendinta de evitare a grasimilor, acestea trebuie sa faca si ele parte din nutritie. Totusi, procentul de grasimi nu trebuie sa fie niciodata mai mare de 30% din aportul caloric zilnic.

De asemenea, conteaza hidratarea si frecventa cu care se consuma alimentele. Pentru a se mentine un stadiu anabolic al corpului, mesele trebuie sa fie luate o data la 2-3 ore.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.