România nu duce lipsă de manipulare!

România, din păcate, nu duce lipsă de manipulare și manipulatori, unii pe linie de partid, alții după “efectul de turmă“, alții după zicala “era mai bine înainte“. Au ieșit oamenii iar în stradă. A devenit sport național, an de an românul iese în stradă, scandează “muie” și apoi se potolește. Că același român n-a ieșit să voteze când trebuia, ci stătea cu micii și berea în față sau se plimba în malluri să-și cumpere telefoane de ultimul tip, cu bani împrumutați. Cu care apoi să filmeze protestele, “de la botul calului“, că doar au devenit jurnaliști de succes.

Uite așa, ajungem la ziua de azi, 2 decembrie. Unde un bătrân a fost întrebat ce părere are de cei ieșiți în fața guvernului.
– Mă piș pe ei!
Cel cu camera nu s-a lăsat și l-a mai întărâtat, până când moșul a aruncat cu ghiozdanul, ăsta scăpând telefonul din mână. Și se taie filmul.

Apoi apar pozele de mai jos și declarațiile jandarmeriei.
Și de aici începe manipularea. Cine l-a lovit pe moșul recalcitrant? Să fie ăsta care filma? Că doar moșul i-a dat în ochi cu ghiozdanul și i-a spart telefonul.

Apare următoarea filmare.

Moșul întins pe jos, iar ăsta de filma încătușat de jandarmi. Se vede telefonul acestuia pe jos, desfăcut. Paremi-se că e un Blackberry Passport. Există voci care declară că protestatarul care filma l-a lovit pe moș. Asta nu se vede în nicio filmare (deocamdată). Moșul e cu arcada spartă și sânge pe obraz.

Hai s-o luăm logic. Fără să ținem partea nimănui. Nici a moșului comunist, nici a protestatarului insistent și băgăreț.

Moșul a dat cu ghiozdanul și i-a aruncat ăstuia telefonul pe jos. I-a sărit bateria, nu i se vede ecranul spart. Nu se știe cine l-a lovit pe moș. Se poate să se dezechilibrat și să se fi dat singur cu capul de asfalt. Și uita așa, jandarmii sar să-l aresteze pe cameramanul amator. Amator vorba vine, e foarte cunoscut (din câte văd) pentru filmări și atitudinea antisistem. Sandy nu știu cum. Trecem peste. Protestatarii sar să întrebe ce-au jandarmii cu Sandy. Din ce în ce mai mulți protestatari. Moment în care Sandy, tras de un alt protestatar, iese din peisaj. Nu-mi dau seama dacă e cu cătușe la mâini sau nu.

Apar apoi pozele cu jandarmii care agresează protestatarii.

Femeia din poză a fost arestată împreună cu alți 2 protestatari pentru demontarea “târgului de Crăciun“, propus de Firea, tocmai pentru a ocupa piața care strânge protestatari zi de zi. Se pare că este o cunoscută voce antisistem, pe nume Angi Șerban.

Jandarmeria are dreptul să te aresteze. Nu te opui arestării. Dacă da, primești câțiva pumni în dinți și niște bocanci în cap. Pentru că LEGAL, au voie să te rupă în bătăi. Că ai opus rezistență încătuțării, ba mai mult, l-ai luat pe cel care fusese încătușat și l-ai scos din peisaj, l-ai făcut scăpat. Asta se pedepsește cu amendă. Pentru că așa e legea și-n statul ăsta și-n toate celelalte.

Nu contest faptul că moșul l-a lovit de Sandy cu ghiozdanul și i-a aruncat telefonul pe jos. Telefon care (din filmare) nu s-ar fi spart, deci nu e vorba de vreo pagubă. Alții declară că moșul avea în ghiozdan pietre. Nu există până acum probe că așa ar fi sau nu. Însă dacă s-ar demonstra acest fapt, pot declara și eu că moșul și-o merita. Până atunci nu. Putea să-l lase să latre singur și să se pișe verbal pe toți protestatarii. A fost însă întărâtat de mai multe ori. Și la fel ca și Vișinescu, a explodat. Numai că la Vișinescu n-au sărit cameramanii să-l agreseze fizic.

Ce să zic, toți pulifricii care pot filma cu telefonul s-au găsit să fie vreun pui de Van Damme jurnalist. Și hai să batem boșorogii bolșevici că au dat cu ghiozdane după noi.

Ah, apoi au început deștepții de pe facebook cu injuriile. Că așa-i frumos, stat democratic, din #muiePSD am ajuns la #muietie daca nu esti de acord cu noi.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.