România nu e pregătită pentru atacuri!

După crima de la metrou, în care a murit o tânără de doar 25 de ani (Dumnezeu s-o aibe în paza SA), am înțeles că România nu este pregătită pentru niciun atac.

Românul nu poate face nimic să se aăare în caz de ceva nasol. Fie că vrea vreunul să-l împingă în fața mașinii, fie, Doamne ferește o bombă, fie un dezaxat care spintecă călători în autobuze. Desigur, asemenea “grozăvii” nu ar trebui să se întâmple niciodată, nicăieri. Însă, văzând cum periodic Europa este lovită de câte un nou atentat, mă întreb ce-am face noi la așa ceva?

În 2015, pe 30 octombrie, lovitura a venit și-a luat 65 de suflete. S-au văzut câțiva eroi, precum și 2 martiri, însă românul știa să stea și să filmeze, nicidecum să acorde primul ajutor. Ar trebui să se predea în școală ore de prim ajutor. Și nu o dată la 4 ani de liceu, ci măcar o dată pe lună. Ca în cazul unui accident auto (cu atâtea mașini în trafic, cred și eu), să poată să dea un ajutor.

Să știe să facă respirație artificială și să oprească o sângerare la un membru. Dar noi nu. Nu suntem în stare de așa ceva. Doar să stăm să ne băgăm în seamă. Cei mai buni observatori. Că să nu punem mâna să facem ceva.

Și uite așa, să nu ne mirăm când vor mai exista cazuri ca cea de la metrou, sau când alt descreierat începe să lovească trecătorii în cap cu toporul. Și va lovi vreo 10 până se vor găsi vreo 2 mai cu sânge în vene și-l vor pune la pământ. Însă până atunci, rămâne cum am stabilit. Lașitate cât cuprinde.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vrei sa construiesti o casa? Afla 3 detalii de care trebuie sa tii cont neaparat

Te visezi ca fiind noul proprietar al unei case in care sa te simti minunat si sa petreci clipe memorabile...

Salvează-ți relația de cuplu cu ajutorul unor ședințe de psihoterapie

Dacă te-ai gândit ca să apelezi la ședințe de psihoterapie de cuplu în București, îți recomand cabinetul Camelia Drăcsineanu. Este...

SARBATORI TRADITIONALE PREMERGATOARE PASTELUI ORTODOX!

  Sâmbăta lui Lazăr este ziua din ajunul Floriilor. Anul acesta, ea(adica,sarbatoarea) pică acum,pe 20 aprilie.Are un rol important și...

Close