Sa culegem rosii!

De multe ori din cauza lipsei ambalajelor repetam o munca de trei-patru ori, cand daca am avea suficiente lazi fructe am face un lucru bun de la inceput pana la sfarsit.
Cu ambalaje suficiente putem sorta fructele si legumele de la cules sa nu mai pierdem vremea dupa aceea sa le sortam. De pilda noi scoatem cartofii (sunt legume in mod sigur, spre deosebire de rosii, care sunt considerate fructe, de aceea am ales acest titul pentru cuvantul cheie lazi fructe) si ii punem pe toti amestecati pe loc. Ii incarcam in lazi mari de plastic, tot amestecati, ii ducem acasa, ii intindem la aer curat, fiindca se mai strica din ei si abia dupa aceea ii sortam. Sortarea ar putea sa se faca la incarcarea de pe loc in: cartofi pentru mancare, cartofi de samanta si cartofi pentru animale.

Cu ajutorul celui mai serios fabricant si distribuitor de ambalaje din plastic pe piata internationala, rosiille se pot aduna selectiv, iar pierderile se pot evita 100%. Trebuie sa stiti ca la sfarsitul campaniei puteti returna ambalajele sa nu va incarcarcati depozitele inutil cu ele. Iata ce propunere demna de luat in sema le fac cultivatorilor de rosii. Intrati pe site-ul magazinului amintit si alegeti trei tipuri de ambalaje din plastic diferite:

-ladite potrivit de mari, cu manere laterale de prindere si cu un perete perforat, ca legumele sa respire. In ele veti culege rosiile mari, frumoase, perfecte, menite sa fie vandute la piata sau in supermarketuri pentru consum. Daca le amestecati cu cele deteriorate, riscati sa stricati toata marfa. Culegeti de la inceput selectiv si ambalati-le selectiv, iar pierderile vor fi nule.

-containere mari, daca aveti multe rosii de cules, cu roti sau cu sine, prevazute cu robinete, in care veti pune rosiile foarte coapte din care se va face bulion. Containerele prevazute cu capac asigura pastrarea igienica a rosiilor, pana la procesare.

-lazi din plastic de dimensiune medie, cu pereti compacti sau cu una dintre laturi aerisite, in care sa se culeaga rosiile verzi, care nu mai au timp de coacere si care pot fi folosite pentru muraturi.

Toate aceste ambalaje din plastic pot fi returnate la sfarsitul recoltarii sau pot fi spalate cu detergent, uscate, pliate si puse la pastrare in depozitul fermei.

Da, si merele, perele sau gutuile pot fi sortate de la cules in acest mod: Intr-o parte sa se puna lazile cu fructe culese din pom, in alta cu fructe culese de pe jos, dar din care se poate face gem sau compot si in ultima categorie cele pe jumatate putrezite sau terciuite, care pot fi puse pentru fermentat si din care se vor face alcool sau otet alimentar.

Evident ca ideile vin la vederea acestor ambalaje frumoase, rezistente, usor de manipulat si atat de diverse ca forma, culoare si utilizare. In cazul in care doriti sa ramaneti cu ambalajele si mai doriti sa fiti un producator renumit, puteti sa personalizati ambalajele cu numele fermei sau cu denumirile soiurilor de rosii si cu imagini reprezentand exemplare perfecte din gradina dumneavoastra.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.