Să-mi beliți mielu’, domnule Băsescu

Să-mi beliți mielu’, domnule Băsescu“.

Toată lumea rămăsese cu gura căscată mai ceva ca la filmele cu hermafrodiți.
Indignarea era mare. Tot stafful spumega de mânie. Însă președintele… domnul Băsescu râdea cu gura până la urechi.

Toată acțiunea a începul cu 1 zi înainte. În data de 15 august, președintele Traian Băsescu a fost invitat de onoare al președintelui kenian, Mwai Kibaki.

Pe drumurile din Nairobi, mașina prezidențială a României a reușit performanța de-a se… rătăci! În ciuda tuturor sistemelor de navigare posibile, mașina prezidențială nu a reușit să găsească și să reintre în alaiul de mașini către State House.

Învârtindu-se pe străzi exact ca prevorbiala momiță în căldare, mașina prezindețială a mai făcut o boacănă. Pe lângă faptul că s-a rătăcit de restul alaiului, a lovit un trecător.

Însă, cum seria de ghinioane trebuia să se încheie, cel lovit ușor de mașină era un tânăr student la medicină în România, Mboku Tseoni, aflat în țara natală în vacanță.. Când a văzut că din mașina care l-a lovit a coborât însuși președintele Băsescu, tânărul era să leșine de emoție!

Revenindu-și din șoc, a îndrumat mașina prezidențială către State House. Dar a avut și o condiție. Anume ca președintele Băsescu să-i fie oaspete a doua zi, pentru cină. Ceea ce președintele a acceptat bucuros.

A doua zi, în jurul orelor 15, președintele Traian Băsescu împreună cu alaiul prezidențial erau prezenți în satul natal al lui Mboku Tseoni, Mwihoko.

Au fost întâmpinați de dansuri populare keniene, la care președintele a participat bucuros, echipat cu o ținută casual. Apoi au servit băuturi fine din cactus și au privit împreună filmul Cassablanca.

basescu

Potrivit datinei locului, cel mai mare dintre frați, anume Mboku trebuia să prepare cina pentru oaspeți.

Și cum se întâmpla o dată în an să vină fiul cel mare acasă, de data aceasta și cu oaspeți de seamă, Mboku l-a întrebat pe domnul președinte dacă dorește să-l ajute la prepararea cinei.
– Cum să nu, bucuros! Cu ce te pot ajuta? a întrebat acesta.
– Să-mi beliți mielu’, domnule Băsescu… Mie mi-e milă de bietul animal…

Acest text, ca și majoritatea celor de pe site, este un pamflet, o satiră politică, o luare în balon.

Comments

comments

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
LOCURI DE UN FARMEC APARTE!…

Neamul românesc este atât de bogat și de binecuvântat de Dumnezeu, dar -din pacate-mulți dintre noi inca nu cunoaștem toate...

Duck-face

Toată lumea ştie de duck-face. Că le vedeţi pe nişte piţipoance în cluburi, pe stradă, făcându-şi poze în baie (de...

Hai în Vamă!

Aha, hai în Vamă, hai la mare, hai la soare! Să vezi cât e de mișto! Am scris eu aici,...

Close