Samsung România. Seriozitate, rapiditate, profesionalism.

Acest articol NU ESTE plătit. Doar îmi exprim părerea sinceră față de Samsung România. Vă spuneam mai demult că mi-am luat un Smart TV Samsung. Toate bune și frumoase, mergea internetul pe el, filme online, tot ce vrei. L-am cumpărat în aprilie anul trecut. De vreo câteva luni însă, au apărut niște umbre pe ecran. Am șters bine ecranul, i-am dat cu soluție de curățat, că na, s-o lua praful ăla. Nici gând. Am zis să-l mai țin așa puțin, să văd poate-și revine sau poate se agravează. Nu era o umbră exagerată, însă dacă te uitai cu mare atenție, era vizibilă. Din păcate am uitat să-i fac poză, dar arăta cam așa:
tv-praf
Duminică televizorul nu voia neam să funcționeze. Își dădea restart în continuu. Problemă semnalată și de Dan. L-am scos din funcțiune, iar ieri am sunat la Samsung România. Le-am semnalat ce probleme aveam la TV (pata pe ecran plus restartul). Cu scuzele de rigoare, m-au anunțat că restartul este din cauza unei defecțiuni la serverul Samsung, deci TV-ul funcționează dacă-l deconectez de la internet. Ce-i drept, numai firul de net nu-mi trecea prin cap să scot din el. În rest, scosesem HDMI-ul care făcea legătura cu PC-ul, scosesem antena și cardul CI+.
Trebuia pur și simplu deconectat de la net.

Mi s-a dat de știre că-n maxim 48 de ore, va lua legătura cu mine unul dintre băieții care se ocupă cu depanarea. Am întrebat dacă între timp pot folosi TV-ul.
– Da, fără probleme, doar nu-l conectați la internet, deoarece problema nu s-a remediat de la noi.
– Bine, mulțumesc!

Asta se întâmăpla pe la ora 13. Peste vreo 2 ore mă sună un reprezentant Samsung, să mă întrebe dacă azi între 10 și 12 sunt acasă, să vină să vadă petele de pe ecran.
– Da domne, veniți!

La ora 10 fix a sunat la interfon. Au venit doi tipi amabili, ambii îmbrăcați la fel (tricou bleumarin cu sigla Samsung), cu ecuson la gât, cărând o cutie de TV. Au scos de acolo un nou panou și mi l-au înlocuit pe cel vechi. Nu credeam că e posibil așa ceva. Mă și vedeam chemat pe undeva pe la mama naibii, pe șoseaua București Pitești (pe unde au firmele mari sediul central), cu televizorul în taxi, apoi chinuindu-mă să urc cu el vreo 2 etaje.

Pur și simplu mi-au înlocuit ecranul cu altul, nou nouț. I-au montat cele 3 plăci electronice, au pus carcasa și gata. Toată treaba a durat 15 minute.
– Cum domne, gata?
– Păi da. E-n garanție, se înlocuiește.
– Ce problemă avea ecranul ăsta?
– A intrat praf. S-a strecurat praf între LED-uri și folia din spate. Cel puțin, la prima vedere, asta cred, deoarece am mai văzut cazuri.
– Și asta se poate repara?
– Da, se desface panoul din șuruburi, se șterge bine folia și cam asta ar fi.
– Și de ce n-ați făcut asta?
– Deoarece aveți TV-ul în garanție. Panoul vechi se va trimite înapoi în fabrică.
– Și se repară?
– Nu. Nu știu dacă vor folosi de la el nici placa metalică. În rest, absolut totul se reciclează, nu se refolosesc piesele.
– De ce?
– Deoarece au deja un an. Au o oarecare uzură, nu sunt noi. Nu punem decât componente noi!

La faza asta mi-au luat piuitul. Ăștia nu se joacă. Nu fac rabat la calitate. Îți înlocuiesc ecranul cu totul, nu ți-l șteg de praf pe interior. Că aia trebuia făcut. Șters praful din interior și gata. Nu, se înlocuiește. Mai mult, piesele din acel ecran nu se vor folosi pentru alt ecran. Se vor recicla, în sticlă, metal și ce mai are el în componență.
Mai ai ceva de zis la faza asta? Decât, Samsung, jos pălăria!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.