Semnificația inelelor, pe degete

Până să mă însor, purtam 7 inele pe degete. Inele de argint, cu vulturi, cu gheare, rocker adevărat, mi-era frică și de umbra mea. Purtam inel și pe degetul mare. Mi se spusese că numai femeile poartă inel pe degetul mare, sau bărbații care vor rămâne singuri toată viața. Pe cine să crezi? Adevărat, văzusem într-un serial vechi cu dinozauri, O lume pierdută, cum tipa avea inel pe degetul mare. Mi-a lăcut și mi-am luat și eu unul. Apoi am auzit treaba aia cum c-ar fi pentru femei. Stăteam în dubii. Apoi am văzut un videoclip de la Prodigy, unde un tip smulgea un tapet de pe perete. Avea inel pe degetul mare de la mâna dreaptă. Cică să nu porți pe dreapta, numai homosexualii poartă așa și nu voiam să dau semnale aiurea. Ăla nu era gay, așa că am luat-o de bună. Dar totuși, de unde atâtea semnificații “din burtă“?

Am căutat pe site-uri și iată ce-am găsit:
1. Inelele purtate pe degetul mare
În Grecia Antică, degetul mare era asociat cu demnitatea masculină și cu prezervarea puterii bărbătești. Acesta era motivul principal pentru care se purta inelul pe degetul mare. În zilele noastre, se spune că cei care poartă inelul pe degetul mare sunt persoane care încearcă să fie sigure pe sine în orice situație.

2. Inelele purtate pe degetul arătător
Inelele purtate pe degetul arătător, purtate în special la mâna dreaptă, demonstrează dorința de putere. Acestea sunt, de asemenea, un simbol al unor trăsături de caracter precum discreția. În ceea ce privește semnificația inelelor purtate la mâna stângă, putem vorbi despre simboluri precum dorința de a încerca să pari ceea ce nu ești, megalomanie și inclinația către isterie.

3. Inelele purtate pe degetul mijlociu
Degetul mijlociu este locul perfect pentru a purta un inel cu care vrei să te lauzi.

4. Inelele purtate pe degetul inelar
După cum știți deja, semnificația inelelor purtate pe inelar evidențiază statutul familiei sau al unei doamne. Conform credinței vechilor egipteni, există un nerv care pornește din inelar, până în inimă, de aici și tradiția de a purta verigheta pe inelar.

5. Inelele purtate pe degetul mic
Acesta este semnul caracteristic pentru oamenii extraordinari. Este simbolul unui caracter artistic și creativ, având calități precum elocvență și putere de convingere. Sursa

Bun, sfaturi pentru femei, în mare parte. A, ne spunea și profa de istorie că prima oară au purtat inele bărbații, pe care le dădeau femeilor când plecau în luptă. În caz că mureau, să aibă și femeile o amintire de la ei.
Păi și atunci, rockerii ăștia? Sunt perfectE? Sau câte un inel pe fiecare deget se anulează reciproc unul pe altul, ca-n final să-și piardă orice semnificație?
inele

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.