Și cu creierul ce facem?

De multe ori m-am găsit gândindu-mă la niște chestii d-astea de te doare mintea. Mintea, acest labirint uman. Ceva de nedescris, de nepătruns.
Și după cum spune un clasic în viață:
– Cu creierul ce facem coane?
– Dă-l bă dracului la câini, să mânce și ei!

Cam așa merge treaba la noi în țară. De fapt în toată lumea. Panarame care pozează goale sunt vedete și fac miliarde, pe când olimpicii noștri la matematică sunt necunoscuți.

De ce? Că-s urâți cu spume mă! Au ochelari, cămașă pepit, fața plină de coșuri și mutră de pămpălău. Și mi se rupe mie cât face radicad din 3 PI pătrat. Ce face Beyonce? Ia uite ce dă nebuna din posterior!
nerds beyonce

În spatele acestor vorbe de-o calitate îndoielnică se ascunde un adevăr al naibii de trist. Ne tâmpim din ce în ce. Adevăratele valori sunt aruncate la gunoi, în timp ce niște cretine care s-au culcat cu fel de fel de bărbați cu bani, apar la televizor, fiind vedete mai cunoscute ca Papa!

Și aici nu vorbesc de Beyonce, nu mă înțelegeți greșit. E de ajuns să deschideți televizorul după ora 8 seara. Pe orice post apare o fătucă de are mai mulți ani de sex la activ decât au alții ani de muncă. Și-s considerate vede. Numai despre ele se vorbește. Hai să vă dau așa un test, la derută. Știți cine e flăcăul ăsta cu coadă? Dar gagica de lângă el?
gagiu gagica

Și cu mentalitatea asta se luptă și Luca. Care își promovează grupul Brains, not looks. Să-i ținem pumnii. Va avea nevoie.

E o luptă aprigă, parcă împotriva morilor de vânt. E o muncă de Sisif, însă cineva trebuie să aibă și inițiativa asta.

Și-am zis să-l ajut pe Luca în privința asta. Sarcină trasată de BlogalInitiative.
De ce să ajut? Din două motive. Aș minți dacă n-aș zice nimic de premiu.

Așadar pentru premiu și pentru că mi s-a urât de mentalitatea asta nesănătoasă. Și când cineva are inițiativa de-a schimba o chestie veche de sute de ani, îl ajut. Mai ales dacă ceea ce dorește schimbat coincide cu visurile mele. În cazul de față dacă ești urât nu te bagă nici dracu în seamă. Dacă vrei să fii secretară musai trebuie să ai decolteu generos și picioare până-n gât.

Adevărul e că suntem atrași de frumos. Ca un studiu, s-a demonstrat că elevii proferosilor frumoși au rezultate mai bune la învățătură. Numai că na, e cu dus și-ntors. Profesoară drăguță mai rar. Ca să fii profesor trebuie să știi carte nene, nu să apari în Playboy.

Asta nu înseamnă că ăia de nu-s atletici, au ochelari de vedere, sunt grași sau foarte slabi, sunt neapărat proști. Nu, poate (de cele mai multe ori) mai inteligenți decât restul lumii.

Ca exemplu să-l luăm pe Einstein. Nu mai e niciun dubiu că a fost geniu. Și ați văzut ce moacă avea? Bașca mai avea și nume de evreu. Stigmatul de evreu urât și tâmpit și l-a aruncat singur. Prin muncă.

I s-a rupt lui că are nume de evreu. S-a creștinat din câte am impresia. Neinteresant. Avea o mustață de vedetă porno a anilor 70. La fel, neinteresant.
Claia aia de păr de parcă era băgat în priză. Ei și?
A contat ce-a avut în tărtăcuță. Conform unor studii, creierul unui bărbat are 1,4-1,5 kilograme, iar cel al unei femei 1,3-1,4 kilograme (asta deoarece are capul mai mic, nu că e mai proastă).
Aceleași studii au arătat că geniile au șanțurile din creier (numite circumvoluțiuni) foarte adânci. Cu cât sunt șanțurile mai adânci, cu atât persoana e mai inteligentă.
Știți cât avea creierul lui Einstein? 1.200 de grame. Mai ușor ca al unei femei.

Asta așa ca un “știați că”. Adevărat că vă simțiți mai bogați spiritual acum? Mai învățați? Ce e aia ecuație cu o necunoscută? O facem imediat. That’s the spirit!

Așadar, ce cred eu despre această inițiativă. Pe lângă faptul că e demnă de urmat, trebuie să încerc să ghicesc niște dedesubturi. Luca am impresia că e ori grăsune cu ochelari care s-a sătura să fie lovit de diferite refuzuri la angajare. Așa că a muncit din greu și și-a făcut propria sa afacere. Și angajează oameni după ce au în cap, nu după câte pătrățele au pe abdomen, sau cupa de la sutien.

Și pentru că s-a săturat ca tipa din stânga să n-aibă aceleași șanse ca cea din dreapta, la angajare.
secretara boobs

PS. GAGIUL CU COADĂ E CAMPIONUL NOSTRU LA ȘAH, DIETER NISIPEANU. “VEDETA” BIANCA DIN DREAPTA LUI NU ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE.

Comments

comments

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.