Și totuși, se învârte!

Se învârte. Pământul, soarele, planetele. Toate se răsucesc într-un dans bine definit. Și dacă voi credeți că din haos a ieșit treaba asta bine pusă la punct, vă înșelați. De miliarde de ani, planetele astea funcționează la fel. Cu precizia unui ceas elvețian. Poate asta vă va da de gândit că CEVA e-n spatele poveștii. Că pentru unii e Dumnezeu, Allah sau vreun extraterestu care a uitat de noi, e partea a doua. Însă principal este că sunteți de acord cu mine.
Dar să revenim cu picoarele pe mământ. Și să ne gândim ce se mișcă la noi? De fapt, ce se învârte? Ei bine, cam totul se învârte. Uitați-vă în jur. Sigur aveți cel puțin 5 lucruri care se învârtesc. Piesele din ceas, roțile de la scaun, platanele de la HDD, ventilatoarele de pe placa video și de la procesor. Totul e-ntr-o continuă mișcare.

Chiar acum mă foiesc pe scaun. Sunt treaz de-o grămadă de timp și m-aș băga la somn. Într-un final va trebui s-o fac. Mă foiesc, mă mișc de ici până colo cu scaunul. Ce invenție uimitoare. Roata asta, domnule, roata. Fără roată nu făceam nimic. Nu se făceau piramidele alea din egipt. Și ăia, ca tâmpiții, le lasă acolo în deșert. Ce oameni, își bat joc de munca străbunilor. Pe vremea când faraonii erau zei. Cam atunci a apărut roata asta. Zice-se că mesopotamienii ar fi inventat-o. Însă nu e sigur. La fel ca Biblia sau Miorița, nu se știe cine a construit-o.

De la greutatea pe care-am căpătatr-o în cei 5 ani de căsnicie (începusem eu să mă îngraș încă de acum 11 ani), o roată de la scaun a cedat. S-a spart. Plastic prost. I-o fi ajuns uzura în 15 ani decând am scaunul, nu credeți? alt scaun e scump, așa că am căutat roți de aceeași măsură. Și-am găsit la www.tente.com/ro-ro. Nu-mi venea să cred. Există un magazin specilizat în a-ți vinde roți. Probabil și eu s-au prins că nimic nu-i etern pe lumea asta. Și cum roțile de la mașină se pot schimba, pietele roție de scaun de ce să nu aibă o doartă asemănătoare? Un upgrade, un urmaș evoluat, mai tehnic, mai cu-n rulment, mai cu-n pivot, cu fel de fel.

Acum știu de unde să-mi iau roți. Voiam să construiesc ceva. un robot. Da, gânduri de copil tâmpit. Și uite că din ideile astea “proaste” pentru unii, se pot naște lucrări de geniu. Nu că ar fi neapărat cazul de față, însă na, omul trebuie să încerce. Și zicala “încercarea moarte n-are” nu e adevărată. Ia să vedem, mai trăiți dacă băgați două fitre în priză, iar capetele celălalte le băgați în urechi.

Robotul meu ar fi necesar poliției. Un robot măricel, care să poată ține o cameră de luat vederi și să poată trage cu un pistol. cum au polițaii americani. Ce, noi n-am avea nevoie de așa ceva? Ba bine că nu, la o încăierare, la vreo razie. De ce să moară vreun om când îi dă un descreierat cu-n cocktail Molotov în cap? Băgăm robotul la înaintare. Cu roțile am rezolvat. Roțile Tente sunt cel mai bune, deci știu sigur că am terminat cu baza.
roti

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.