Soția prietenului tău e o scorpie. Cum deschizi subiectul?

Iată un subiect pe care puțini s-ar încumeta să-l dezbată. Ce-ai face dacă soția unui prieten se comportă execrabil cu tine?
Aici avem, evident, mai multe situații.
– ți-e amic;
– ți-e prieten bun;
– e cel mai bun prieten al tău.

Soția lui se comportă aiurea cu tine:
– de față cu el;
– fără ca el să știe.

În cazul în care ți-e amic, ai două variante – ori riști să strici amiciția cu el, ori taci chitic. Dacă ți-e prieten, te gândești de când îl știi pe om. Dacă sunteți prieteni de mai mult timp decât el o cunoaște pe soție/ prietenă, îi poți spune așa în treacăt să nu se supere pe tine dacă și tu te comporți execrabil față de ea.

Dacă ți-e cel mai bun prieten, vorbește cu el deschis.
– Băi, nevastă-ta asta e așa scorpie cu toată lumea, sau numa’ pe mine nu mă poate înghiți?
– Cum adică mă?
– Păi de când ne știm m-a tot călcat pe coadă. Am tăcut o dată, de două, de cinci ori, că ne cunoaștem, dar să-mi facă întruna mizerii d-astea… îți pierzi toți prietenii, nu numai pe mine!

Mie mi s-a întâmplat când stăteam de vorbă cu un amic să înceapă nevastă-sa să vocifereze că-i țin din drum, că au treabă, că putem vorbi la telefon, că X, că Y. Ăla stătea ca boul și zâmbea prostește ridicând din sprâncene. De atunci nici că am mai avut mai mult de 3 minute de vorbă cu el. Dacă e prost și stă sub papucul ei, apăi așa să rămână, ăla nu-i bărbat. Ideea e că așa a pierdut cam 3 prieteni (din câte știu eu), din cauza neveste-sii care a știut să se facă de nesuferit. Aștept să-l văd peste câțiva ani, dacă și-a revenit sau are voie să respire doar cu încuviințarea scorpiei soției.

Voi ce-ați face în acest caz?
893583_f520

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.