“Sunt smardoaică” și “mă piș pe el de vot”!

Azi am de discutat despre două articole. Unul mai vechi, numit Am fost smardoaică, iar celălalt, un interviu cu fata cu “mă piș pe el de vot.
Ambele articole sunt scrise frumos și merită citite.

Apoi revin să le comentez.
stelaPrimul, cel cu Stela. Fostă smardoaică.
Aici părerile sunt împărțite. Pe de-o parte se aude că “bine că și-a revenit, uite ce om bun, cum ajută pe alții“, pe de altă parte “de ce s-o plângem pe criminală? Ce fapte de vitejie a făcut aia când era aproape să omoare niște oameni, i-a băgat în spital. De ce să-mi pară rău de ea? Are HIV? Așa-i trebuie!
Adevărul e undeva pe la mijloc, părerea mea. Femeia trebuia să stea nițel mai mult după gratii. Pentru furt, stupefiante, tentativă de omor. A, că e bolnavă? S-a îmbolnăvit pe străzi, nu la pârnaie. Acolo dacă făcea rost de ceva să tragă pe nas, era bine. Sau cel puțin așa îmi place mie să cred, că-n sistemele corecționale din țată, pușcăriașii nu se plimbă cu seringile după ei.
Cert e că acum să-mi pară rău pentru ea, e cam mult spus. Da, îmi pare rău pentru viața pe care a dus-o și acum mă bucur că face un lucru bun. Însă să admit că-i femeie de treabă, aia nu.

Și acum trecem la fata care se pișă pe el de vot.
mă piș pe el de votE femeie, are 35 de ani (un an mai mare ca mine chiar) și fi-sa e la liceu. A făcut-o la 20 de ani. În plus, e șefa Stelei, fosta smardoaică de mai sus. Mă rog, nu chiar șefa. Ea e patroană de ONG, Stela e colaborator.
Ce educației îi dai tu copilului? Când tu ieși cu un asemenea tricou pe stradă și te dai în spectacol? Ce mesaj trimiți tu tineretului care se aliază cu tine? Zic tineret deoarece până mai deunăzi toți credeam că ești scăpată din mâinile părinților, ai 20 de ani și ți-ai pierdut virginitatea în Vama Veche sau într-un gang, acum 5 ani. (deși așa și cred că s-a întâmplat, în urmă cu 20 de ani). Tu le transmiți tinerilor că e foarte OK să te piși pe el de vot? Că doar e dreptul tău contituțional să votezi sau să nu votezi.
Și eu care abia așteptam să fac 18 ani ca să votez. Deoarece credeam că votul meu chiar va conta.
Cu asemenea gândire nu voi fi niciodată de acord. Una e să nu votezi, alta e să faci iureș (pișăcios) pe tema asta, epatând în fața aparatelor de filmat.

Și vă zic de ce-a apărut asta cu acel tricou pe ea. Nu ca să arate lumii că votul n-o interesează. I se rupe de vot, de politică. Se pișă pe el, după cum tranșant a spus-o.
Are nevoie de fonduri. Aia e buba. Vrea să ajute bolnavii, se implică și n-are fonduri. Nimeni nu-i dă nimic, nici statul, pentru că n-o cunoaște. Ei bine, acum e cunoscută. E fata cu pișatul voturilor. Și să rămâi așa cunoscută, mi-e cam nasol să accept, fiind în locul ei.

Însă, marea problemă e alta. Doar așa ne mai putem face auziți? Doar aruncând cu fecale? În halul ăsta am ajuns?

N.r. Îmi cer scuze pentru “pișat“. Nu folosesc astfel de limbaj de obicei pe blog, însă aici s-a cerut. Pozele sunt luate din cele două articole.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.