Suntem români numai de ziua națională?

Azi e 1 decembrie, ziua națională a Românilor. Vă scutesc de texte de genul “La mulți ani“, “să fim mai buni” sau “Jos Iliescu“, deoarece nu e cazul să ne mai ascundem atâta după deget.
La noi arborarea steagului este doar așa, mai “de ochii lumii“, doar de ziua națională.

Și dacă stăm nițel să ne gândim, doar în ziua națională ne putem mândri că suntem români. Asta deoarece dacă-n alte zile te duci cu steagul în mână și declari că ești român, ba îți mai iei și port tradițional românesc, ești ultranaționalist, legionar, nazist. că hed, așa e când se semnează legi “ca primarul“, cu ochii după bani.

Cel mai rău e însă faptul că nu mulți știu ce reprezintă ziua de 1 decembrie. Ce e aia Marea Unire, în ce an a fost ea, cine era atunci conducător de stat? Mulți se laudă că-s patrioți doar așa, că au un steguleț la ei. Încerc să atașez aici o imagine prin satelit de la balconul unui gagiu, de știu că are un tricolor în balcon de ani de zile.
steag-1
steag-2
Nu știu cât de bine se observă, însă voi ieși afară cât să-i fac ăstuia poză și s-o pun aici.

steag

La noi asta înseamnă să fii patriot? Ca doar de ziua națională să arborezi un steguleț? Și să ne dăm mari români, cu poze și steaguri pe facebook sau în pozele de profil? Jalnic mă… Jalnic de-a dreptul.
Dacă ne-am iubi țara atât de mult pe cât o rătăm de ochii lumii în ziua de azi, ar trebui să facem mai multe, mult mai multe.

Vedeți la americani cum e cu cultul steagului? Ăia-și dau viața cu ochii la steag. Acum românii dacă mor dau ultimul check-in pe facebook am impresia.

Așa că, în loc să ne arătăm cât de patrioți suntem, hai, mai bine, să facem ceva pentru țara asta. De exemplu, nu mai aruncați gunoaie pe jos, ci la coș, nu urlați ca descreietații în mijloacele de transport în comun, nu ascultați muzică la maxim în tramvaie. Aia înseamnă să fii român. Să fii cuvincios, așezat și să-ți vezi de treaba ta. Și când e nevoie să lupți pe front, să nu te dai lovit că ți-ai rupt o unghiuță.

Nu ești român, ești doar o pijduță prostuță foc!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Serile Filmului Românesc își cheamă voluntarii iubitori de film românesc

Iată mai jos o chestie foarte interesantă. Voluntar la SFR (Serile Filmului Românesc). Un proiect la care mi-ar plăcea să...

Nigger Security

FĂRĂ NICIO URMĂ DE RASISM, ARTICOLUL DE JOS ESTE UN PAMFLET ȘI VA FI TRATAT CA ATARE! Mi-ar plăcea să...

Eu pe cine înjur?

Am mai spus în câteva rânduri despre clickbait, titlurile "șocante" și "incredibile" ale ziarelor, atât cele tipărite, cât și cele...

Close