Te fac o pânză, mamă dragă? Hai că-s băiat cuminte!

Cum credeți că făceau bunicii noștri curte fetelor?

Ăia sensibilicoși cu flori, cutie de bomboane, o carte bună și altele de acest gen. Ăilalți, mai bagabonți din fire, urlau după ele, în gura mare:
– Te fac o pânză mamă dragă?
– Lasă-mă în pace, golane!
– Hai că-s băiat cuminte, promit!
– Nu, lasă-mă!

Și se prindea treaba asta, mai mult decât ați crede. Ăștia mai golani aveau succes mai mare la dame, deoarece arătau că-s siguri pe ei, că nu le e teamă de alții etc.

Eu, copil fiind, habar n-aveam ce e aia “să te fac o pânză“. Țin minte că-ntr-un film văzusem cum un tip și-o tipă se dezbrăcaseră la pielea goală și se întinseseră pe lenjerii de pat de un ditamai divanul. Cum aveam vreo 6 ani, habar n-aveam ce fac ăia goi în pat. Mă gândeam că vor răci săracii, deoarece cadrul următor era cu fereastra lor, pe care cădeau fulgi de zăpadă.
Abia mai mare, după discuția de rigoare cu părinții, m-am prins ce făceau ăia. Și tot atunci am înțeles cu tipul o “făcea o pânză” pe femeie.
După ce m-am însurat, am zis să fac mișto de nevastă-mea într-o zi. Și când a fost fata la muncă, eu am pus o lenjerie nouă de pat, din lenjerii de pat 3D și-am așteptat-o. Nici n-a intrat bine pe ușă și i-am trântit întrebarea:

_vyr_334img207

– Te fac o pânză?
– Ce să faci?
– să te fac o pânăz!
– Nu înțeleg ce zici acolo!
– Hai mă, că-i simplu!
– Iubi, mă doare capul, am avut o zi… Nu-mi bat capul cu ce vrei. tu ai stat bine-merci toată ziua acasă, nu te-a frecat nimeni la cap!
– Așa, frecat!
– M-a frecat șefa, da. Că altfel nu poate, nu se simte ea bine. M-am săturat de situațiile lor!

Am lăsat-o în pace să-și revină. Întotdeauna se mai îndulcește după ce-și bea cafeua. Altă cafea… Își bea cafeaua la bucătărie, împreună cu două șigări de care nu poate scăpa deloc. Apoi a venit în cameră. Am întrebat-o din nou. Iar a dat ochii peste cap.
– Bine iubi, ia ieși tu până la bucătărie, vii după 3 minute înapoi, bine?
– … cine știe ce-ai de gând să faci…

După 3 minute a venit în cameră. Eram în așternut (din colecția lenjerii de pat Pucioasa).
– Te fac pânza asta azi, până nu-mi trece cheful?

Rar am văzut om să se dezechipeze mai repede…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.