Tehnologia, un rău necesar?

V-am spus în mai multe rânduri cum mi-au picat diferite componente de PC, cum nu mă mai împac deloc cu telefonul meu etc. Într-un timp chiar m-am gândit dacă atâta tehnologie în jurul nostru e neapărat necesară. Răspunsul e NU!

De când cu internetul, să fim sinceri, câți mai ieșim afară în parc, când ne vedem cu prietenii la bere, când mai avem timp și pentru off-line, adică lumea înconjurătoare, în orașele prăfuite, pline de smog, supraaglomerate, sau chiar în satele mai mult sau mai puțin cunoscute? Pierdem enorm de mult timp stând pe net. Un studiu arăta că peste 60% din timpul petrecut online, îl pierzi stând degeaba. Zappând pe facebook, căutând poze, urmărind filmulețe pe youtube. Abia cei 40% sunt uzitați cu folos, scriind un articol, rezolvând niște probleme, plătind o factură, câștigând bani, lucrând, învățând.

Nu continui cu vorba “Cu cât omul petrece mai mult timp on-line, cu atât se depărtează mai mult de prieteni, de viața reală!“.
Vă pot oferi un sfat. Încercați să nu pierdeți așa mult timp în fața monitorului, ieșiți cu un prieten la bere, cu o prietenă la cinema, cu Azorel la plimbare.

Însă, dacă tot stați on-line peste 10 ore din zi, hai să fie totuși o parte din timpul ăsta câștigat.

Ce ați zice de un concurs? Unde puteți un telefon Samsung Galaxy Fresh sau o tableta Prestigio?
tableta

Dacă tot sunteți obișnuiți cu statul mult (și fără rost) pe net, știți că sunt o multitudine de concursuri unde se pot câștiga tablete, telefoane, fel de fel de gadgeturi. Cum însă că niciodată nu câștigați voi? Și vă mirați, imposibil un om care stă așa mult pe net (chiar și degeaba), să nu fie în stare să facă un articolaș drăgălaș care să înmoaie inima unui sponsor, să împuște un premiu?

Nu-s toate concursurile “mânărite“, însă sunt destule unde premiul se dă pe nepotisme. Ceea ce nu-i însă cazul de față. La acest concurs contează felul de-a scrie. Cu cât scrii mai frumos, cu atât locul tău pe podium va fi mai sus. Nu-mi rămâne decât să vă urez succes!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.