Telefoane “Made in China”. Argumente pro și contra

Până nu demult, când auzeam sau citeam pe un produs “Made in China“, îl catalogam automat ca fiind de o calitate dacă nu proastă, atunci îndoielnică. În perioada predecembristă ce era rusesc era de calitate, mai ales ceasurile. Cine punea mâna pe un Raketa era un om de vază. Însă, în ultima vreme vedem fel de fel de firme chinezești care aruncă pe piață telefoane din ce în ce mai bune. Unele la prețuri derizorii. Dar cu specificații de top. Hai să vedem împreună două din aceste telefoane, create de firme de care nu am auzit până ieri-alaltăieri.
OUKITEL U13 și ULEFONE GEMINI. Despre Oukitel am mai scris aici, când aceștia anunțau prima baterie de 10.000 mAh.

Ambele telefoane au un ecran de 5.5 inci și rezoluție FHD. Au 3 GB RAM și cameră foto de 13 mpx. Și ambele costă sub 130 de dolari. Adică undeva la 550 RON. Mult sub ce găsim pe piața din România!

Dar hai să vedem puncte PRO și CONTRA pentru aceste telefoane:

PRO:
1) Prețul. Mic, uneori cu 50% mai ieftin ca o altă firmă consacrată care oferă cam același produs.
2) Specificații de top. Ecran mare, cameră mare (pe foaie), memorie RAM să ajungă.
3) 4G
4) Android 6.0
5) Dual sim
6) Senzor de amprentă
7) slot Micro SD


CONTRA:
1) Camerele nu sunt extrem de calitative. În comparație cu un Samsung sau chiar alte firme chinezești de top: HTC, Huawei, ba chiar Xiaomi și Meizu (care au evoluat enorm). Degeaba sunt ele de 13 mpx când culorile sunt mai șterse iar filmările tremurânde și pixelate, chiar și la FHD sau 4K.
2) Procesoare Mediatek. Or fi ele bune pe foaie, însă nu poți compara un Mediatek cu un Snapdragon sau chiar Exynos. Mai apar laguri după 1-2 luni.
3) Rezoluție FHD. Cam slăbuță, când acum nu prea se mai fac telefoane de top fără minim 2K
4) Lipsa garanției și-a certitudinii că primești ceva care să meargă. În țară îți iei smartphone de la magazin, iar în caz că ia foc sau se restartează de nebun, ai garanție. De la chinezi nu ai nimic.

Eu unul mi-aș lua un Ulefone Gemini. Funcția asta numită Bokeh (blurred background) arată bine de tot. Adică asa:

Voi v-ați lua un telefon de acesta, sau ați opta pentru unul făcut de-o firmă consacrată, dar mai scump, mult mai scump?

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Niște muncitori români au făcut… un banc!

Unul dintre cele mai frumoase bancuri cu muncitori este acesta: O echipă de muncitori români, e tocmită de un italian...

Cu toată tehnologia asta…

Am impresia că regresăm. Cu toată tehnologia asta care ne înconjoară, observ cum omul se lasă încet-încet condus de aparate...

Obligația de-a filma în trafic

Eu unul aș da o lege în țara asta. O lege care să se respecte, iar ăia de n-or respecta-o...

Close