Geamurile fumurii ar trebui interzise!

Există multe mașini cu geamuri închise la culoare. Unele însă sunt atât de negre, încât nu vezi nimic în acea mașină. Nu asta mă deranjează, ci faptul că nu vezi PRIN mașină. Nu poți ieși de pe o stradă fără probleme, deoarece sunt mașini parcate până în buza intersecției. Nu asta ar fi cea mai mare problemă, ci faptul că majoritatea mașinilor au geamuri închise la culoare. Și nu poți vedea strada, nu te poți asigura. Am stat și m-am gândit care ar fi soluția pentru cazurile de față.
Evident, să nu existe parcări făcute din prima bandă și am rezolvat și problema traficului îngreunat. Dar nu există destule locuri de parcare… Așa că singura soluție se poate aplica local. Adică la mașina mea. Și-am să explic mai jos la ce m-am gândit.

Dar să discut și despre geamurile astea fumurii. Legea e cu dus și întors (sau cel puțin, aplicarea ei) în privința geamurilor fumurii. Adică am văzut mașină cu folie oprită și șoferul pus să dea jos folia puțin închisă la culoare, și am văzut mașini cu geamurile negre, fără să fie băgate în seamă de agenții de circulație. Și nu vorbesc de vreun Audi A8 sau altă mașină de lux. Nu, era un Golf 4. Cu roți extralate și ceva stickere “racing” pe aripă. În plus, nu toate mașinile arată “bad ass” cu geamuri fumurii. Când mă uit la Loganurile foste taxi, care se dezmembrează pe șosea, cu un galben de autocolant mai prăpădit ca vopseaua mea mătuită, dar cu geamuri fumurii, mă apucă disperarea. Merg geamurile fumurii dacă ai o mașină închisă la culoare. Dar dacă ai un Tico roz și pui geamuri negre, îți strică toată buna dispoziție și dorința de-a fi pe aceeași șosea cu posesorul mașinii împopoțonate. Aici nu merge principiul că “e de contrast“, și pui geamuri negre la mașină albă.

Cică mulți o bagă p-aia cu “așa am loat majina dă la nenmți, boss, ce voiai să fac, mânca-ța-j?“. Și de multe ori scapă cu un advertisment verbal:
– Hai mă, tai-o d-aici!

Și nu am cum, efectiv, să mă pun contra tuturor posesorilor de geamuri fumurii care-ți blocează vederea, zi și noapte. Apropos, azi am dat de un taximetist de treabă. Eram unul lângă altul, la ieșirea din benzinărie și voiam să facem dreapta. El era în stânga, eu în dreapta. Nu puteam să ies, că deh, eram într-a 4-a… și mi se tot oprea motorul. Ăla dă geamul jos și-mi zice ceva. Nu am înțeles că i-am tăiat-o brusc:
– Nu văd nimic de tine!

Și s-a dat omul în spate. Iar eu, când am văzut că nu vine nimeni din stânga, am ambalat și i-am dar drumul. Credeam că e o groapă ceva de mi se tot opintea mașina. Abia după ce-am plecat ca melcul am văzut că-s într-a patra. Am pus-o în a doua și am atins 5000 de ture. 60 la oră în 2 secunde… Și mă lăudam mental azi dimineață că n-am mai făcut nicio nefăcută la volan de-a bună bucată de vreme.

Și revenind la situația pe care aș alege-o, pentru vizibilitatea de la ieșirea dintr-un drum și intrarea în altul, aș folosi camera video auto. Montată în bara față, câte una în fiecare parte, cu o conexiune video către un ecran din bord. Nu m-am gândit eu la asta, însă mi s-a părut o idee genială. Am văzut-o la un BMW Seria 6, acum câțiva ani. Și asta se poate face la toate mașinile existente pe piață. ai nevoie de 2 camere video și un ecran. Există și kituri speciale. Cel mai ieftin, găsit pe Ebay costă 14 dolari. E pentru cameră de parcare camionetă, dar o poți pune la orice mașină. Mai ales unui începător ca mine, căruia, când îi iese o parcare din prima, e sărbătoare-n cartier.

Am comandat una, să vedem ce-o fi de capul ei. Dacă mi-aș mai lua 2, aș avea 3 display-uri în mașină. Pe care ar trebui undeva să le ascund, să nu se vadă decât când vreau eu. Și culmea, ideea mi-a venit, mă și mir. Desigur, impică tăierea unei bucăți din bord, însă când va fi gata, va fi model DIY unicat. Decupez o bucată de bord, de deasupra, că și așa e mult loc liber, fără nicio funcție. Pun cele 3 monitoare unul lângă altul, camera de stânga, apoi camera de spate, apoi camera de dreapta, le lipesc pe dedesubtul băcîții de bord, pe care o pot pune la loc. cu 2 balamale ceva, pe dedesubt, să nu se vadă, pot ridica ușița astfel creată pentru a porni camerele, la nevoie.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.