Temă nouă!

După multe căutări de-a lungul timpului, am ales, într-un final fericit, o temă. Este mai lată decât cea veche și ceva mai profi. Neveste-mii nu-i plăcuse în primă instanță.
– E frumoasă, dar unde-i Spanacu‘?
– Păi na… Behold. Feast your eyes milady!
– Nu… nu-i Spanacu’!

Până nu i-am făcut modificări nu l-a scăpat pe “NU” din brațe. Acum îi place.
Voiam să fie gata tema încă de pe data de 21 (fix când împlinit blogul 2 ani, însă mai aveam ceva modificări de făcut). Tema mă satisface în proporție de 99%. Are câteva mici chestii cărora nu am reușit încă să le dau de cap.

Pentru că acum am mai multă lățime pe care să-nșir prostiile care amuză catralioanele mele se fani (sanchi), pozele nu vor mai fi pe întreaga lățime. Adică nu va mai exista poză de lățime maximă (600 la tema veche, 750 la tema actuală). Asta deoarece am ocupați 4,2 giga de memorie din cei 5 pe care-i am la dispoziție. Și-s pe cont Platinum. Aștept să văd ce-mi răspund la cerere de mărire a spațiului.

Voi încerca, de-a lungul timpului, să modific pozele în păstările mai vechi, astfel încât să pice bine în pagină, momentan doar pagina 1 arată OK.
Am modificat și FUFOrialele de la pagina Spanac TV, astfel încât să încapă 3 pe linie. Pagina însă se încarcă destul de greu, deoarece sunt țâșpe filmulețe.
Am încercat să creez niște mini-pagini acolo dar n-am reușit. Poate găsesc un ajutor care să pună la punct chestia asta.

Mai mult loc în sidebar înseamnă câte 3 bannere pe linie, față de 3 câte erau până acum.

Încă nu este totul absolut gata, mai vreau să mai modific unele chestii, cum ar fi pozuțele de la horoscop.
Dacă vedeți o chestie care nu e în regulă, lăsați un comentariu și încerc să remediez situația.
Sper ca tema actuală să fie mai responsivă decât cea veche… Să vedem peste câteva zile care este timpul de încărcare. Văd că merge OK și pe Firefox (eu folosind Chrome).

De asemenea, poza cu fazanul și moaca mea, este vizibilă doar pe prima pagină a blogului. Într-un post de exemplu, nu va fi vizibilă. Poza se poate mări (pe înălțime) și pot folosi mai multe slideuri. Însă eu le-am scos, printr-o fericită împrejurare, ștergând ceva din liniile de cod (ceva ce NU știu să fac). La scroll down apare butonaș pe care scrie sus, face trimite automată la începutul articolului – o chestie folositoare, mă plictiseam eu să dau scroll up, darămite cititorii.

Ce aș mai vrea să mai modific la ea:
– Când la un reply la comentarii, fondul să fie puțin colorat, pentru a se observa mai bine delimitarea între comentarii.
comentarii

– Să-mi apară la fiecare post în parte (chit că-s în post sau în prima pagină) și link de Edit post (evident când sunt logat), acum neexistând decât sus, în bara de wp-admin (Dashboard). Și să apară și link de RSS subscribe
edit vechi edit nou

– Pe viitor să pot pune la începutul fiecărui articol și ceea ce aveam scris înainte (reclamă la concursuri).
concurs vechi concurs nou

– Tot la începutul articolului, după titlu, să apară și numărul actual de vizitatori pentru acel post.
vizite vechi temă nouă

Dacă știe cineva să facă măcar unul din punctele astea mai sus, să-mi dea de veste. Le rezolvăm și se face c-o bere. Sau două. Sau trei și fără bani, telefon, chei de la casă, ne descurcăm noi!

Ce ziceți, e mai drăguță tema actuală decât cea veche?

Comments

comments

39 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.