Tot mai multe cumpărături se fac online

În fiecare zi apar noi magazine online, în timp ce magazinele fizice îşi închid porţile. Această tendinţă e general valabilă, cu excepţia lanţurilor de mari magazine. Ca şi magazinele fizice, cele online sunt căutate mai frecvent de către femei, mai ales pentru produsele alimentare şi pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii. Deşi inerţia e mare, se poate constata o tendinţă clară de a se face cumpărături din magazinele online, care oferă multe produse cu un preţ mai mic.

Soţia mea e una dintre multele femei care preferă să-şi facă majoritatea cumpărăturilor online. Foarte probabil, din comoditate şi pentru a beneficia de nişte promoţii. De aceea poate afla mult mai rapid de deschiderea unor noi magazine online. Ca şi în majoritatea cuplurilor, soţia mea se ocupă mai mult de achiziţionarea produselor alimentare şi a obiectelor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii.

Astfel, ea a observat imediat deschiderea magazinului online (şi a site-ului) www.giastore.ro, care este administrat de SC Brighella SRL. Toate produsele prezentate pe acest site sunt confecţionate exclusiv în România, de către compania deţinătoare a brandului GiaStore şi www.giastore.ro – SC Brighella SRL.

Pe mine m-a consultat numai ca să aleg între mai multe culori ale unor produse de îmbrăcăminte pentru ea din acest magazin. E drept că multe dintre culorile produselor prezentate pot apărea diferit pe monitorul calculatolui nostru. De altfel, şi textura, şi modelul materialelor produselor pot varia, în funcţie de culoarea aleasă şi de stocul disponibil.

Mărimile şi măsurătorile prezentate online pe site-ul magazinului sunt aproximate datorită particularităţilor fiecărui model de produs. E foarte bine că, pentru a ne putea orienta, avem la dispoziţie un tabel de mărimi, iar dacă avem nevoie de informaţii suplimentare, putem contacta magazinul.

Preţurile afişate pe site sunt exprimate în lei şi conţin TVA (24% din valoarea produsului). Plata produselor se poate face online, prin intermediul portalului  de plată online integrat pe site, prin transfer bancar sau cash/ramburs în momentul livrării. Portalul de plăţi online integrat pe site este acceptat de Visa şi Mastercard ca operator de date cu caracter privat.

Ca majoritatea femeilor, soţia mea are o mai mare deschidere în utilizarea cardului ca modalitate de plată, în timp ce eu prefer banii lichizi, ca şi cei mai mulţi bărbaţi.

Banii lichizi sunt utilizaţi de femei mai ales pentru plata produselor alimentare (69%), îmbrăcăminte (68%) şi electronice şi electrocasnice (52%). Bărbaţii achită cash pentru produsele alimentare (69%), îmbrăcăminte (67%) şi electronice şi electrocasnice (64%).

Soţia mea e dispusă să plătească în plus pentru disponibilitatea imediată a produselor (ca şi 21% dintre femei) şi pentru pentru caracteristici inovatoare (ca şi 15% dintre dame), cum e cazul destulor articole de îmbrăcăminte pentru femei oferite pe acest site pe care l-a descoperit relativ de curând.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce faci miercuri?

Ce faceți miercuri, 4 iunie 2014? De ce vă întreb? Deoarece, la ora 11:30, Vodafone va avea un eveniment frumos....

A fost cel mai bun dintre noi!

O veche zicală spune: "Despre morți numai de bine". Și dacă e să stăm să ne gândim la asta, una...

Scările rulante și folosirea acestora

Scările rulante. O invenție veche pe care toată lumea ar trebui să știe să o folosească. Numai că nu e...

Close