Tu cum iti dai seama ca termopanul tau este defect?

Este o intrebare pe care si eu mi-am adresat-o in mod frecvent. De cele mai multe ori iti dai seama abia in momentul in care apar curentii de aer, nu mai reusesti sa inchizi si sa deschizi corespunzator fereastra / usa si tot asa. Cu toate acestea, exista o modalitate de a-ti da seama cand termopanul nu iti mai ofera randamentul de la inceput. Cum anume? E simplu: atunci cand incepi sa nu te mai ingrijesti corespunzator de intretinerea acestuia, dai curs posibilitatii de a aparea defectiuni, mai mici sau mai mari la nivelul profilelor. Odata ce apar defectiuni, este de la sine inteles faptul ca randamentul si eficienta termopanului vor avea de suferit.

E destul de evident ca investitia facuta in termopane nu mai este doar un moft al celor care au un buget permisiv. De fapt, este mai mult decat necesara intrebuintarea acestui tip de ferestre si usi in zilele de astazi. Indiferent de buget, fiecare ar trebui sa inlocuiasca vechile profile de lemn cu termopane, mai ales cei care viseaza la indeplinirea gradului ideal de confort in locuinta proprie sau in cladirile pe care le intrebuinteaza.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista atat profile ieftine, cat si realizate din materiale mai scumpe. In aceasta privinta parerile sunt impartite. Fiecare alege ce vrea in functie de suma de care dispune. Asta nu inseamna neaparat ca cele care au un pret mai ridicat sunt intotdeauna mai bune sau cele ieftine prezinta cea mai proasta calitate. Exista nenumarate cazuri in care cele scumpe au proprietatile de izolare mai slabe decat cele care se pot cumpara la un pret accesibil. Indiferent de defectiunile identificate, exista posibilitatea de a remedia respectivele probleme solicitand serviciile unei firme de reparatii termopane din Sectorul 1.

Asadar, cum iti dai seama ca ti s-a defectat termopanul si la ce solutii poti sa recurgi ca sa le remediezi?

Ca sa identifici problemele existente la nivelul termopanelor, trebuie sa verifici barierele, trei la numar. Este vorba despre izolarea termica, fonica si cea de hidroizolare.

Spre exemplu, atunci cand simti un curent de aer in apropierea ferestrelor si a usilor, este un semn ca lucrurile nu stau atat de bine in privinta lor. Ce poti face in acest sens? Nu stiam nici eu pana nu am accesat pagina unuia dintre cele mai bune service-uri de reparatii termopane Sector 1, despre care poti afla mai multe pe service-termopane.net. Numai daca ai instrumentele necesare poti sa remediezi cat de cat problema, dar cel ma indicat este sa apelezi la o persoana specializata in acest domeniu.

Nu lua decizii pripite pentru ca orice greseala poate conduce la necesitatea de inlocuire completa a profilului. Da, exista posibilitatea sa se intample asta atunci cand lucrurile degenereaza.

Un alt lucru care ar trebui sa te ingrijoreze este necesitatea de a depune forta pentru actionarea manerului. Cand acesta functioneaza prea greu sau prea usor iti spune ca s-a uzat excesiv feroneria termopan si ca trebuie sa gresezi, apoi sa reglezi respectivul profil.

Inchiderea precara nu este decat semnul ca termopanul se confrunta cu o deficienta de izolare, mai ales atunci cand presarea de la nivelul garniturii nu mai este la fel de eficienta.

Sa stii ca acestea sunt numai cateva dintre defectiunile intalnite in randul termopanelor. Le poti identifica numai daca le analizezi corespunzator ferestrele si le intretii asa cum este indicat.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.