Uber-mașina

Că m-am născut mascul e una. Dar dacă eram ceva otomobil, ce eram? Clar, uber-mașina!

Să vă spun de unde până unde. Mașina mea preferată se știe că este Dodge charger RT din 1969, însă nu am găsit până acum sponosor să-mi ofere una. Însă la TV, în cadrul mai multor emisiuni foarte drăguțe despre mașini, am văzut uber-mașina. Un Toyota Hilux 4×4.
Mi-a plăcut pe loc mașina asta! Și vă spun și de ce. Nu prea mi-au plăcut astea 4×4 (mai) deloc. Singurele care m-au atras au fost monster-trucks. Dar na, cu alea nu poți ieși pe stradă. Doar dacă e tac-tu mare ciumeg în Dubai și ți-a făcut autostradă. Și ai după tine cisterna de nitrobenzen, sau cu ce dumnezeu merg alea, că pentru 100 de metri consumă 50 de litri de combustibil…

Dar vorbind de mașinile 4×4 de serie, nu prea m-au atras. Hummerul nu mi-a plăcut niciodată. Preferam Lamborgini LM 004. Însă cu vremea au început să-mi placă și măgăoaiele astea. Mai ales camioneta aia a lui Chuck Norris, de l-a scos din mormânt. Parcă era un Dodge…Dar aia era deja altă mâncare de pește. Era camionetă. Iată, un Mitsubishi L200 ar fi ceva mișto, chit că arată ca un gândac imens.

Dar, pentru mine, Uber-mașina actuală este Toyota Hilux. Și nu pentru cum arată neapărat. Însă ai ceva să-i reprșezi? Adică, uitați-vă la ea!
Toyota-Hilux-Iceland-volcano-2

Și nici pentru specificații. Nu știu câți litri are motorul, câți cai putere dezvoltă la roată, sau care este cuplul maxim. Nu. Motivul suprem este faptul că mașina asta, cu mici modificări a fost singura uber-mașină de-a ajuns la Polul Nord. Apoi a fost până la baza vulcanului Eyjafjallajökull, cănd ăla strănuta peste toată Europa, speriind până și marile păsări de metal, avioanele care nu mai decolau de frică. Arătați-mi voi altă mașină să facă așa ceva. A avut roți cu cuie, și ceva la motor să nu înghețe combustibilul.

Au luat-o cum era, și i-au pus roți cu ceva cuie pe ele. Gata uber-mașina, fugi la Pol cu ea. Apoi după un an ia-o și du-te la vulcan. Jos pălăria frate. Ați mai văzut o emisiune televizată la care să lăcrimați? Nu vorbesc de Iartă-ma sau Surprize surprize de plângea poporul mai ceva la ca Sclava Isaura… Eu am plâns la Top Gear. Când au ajuns ăia la polul Nord. În mașina asta fantastică.

S-ar putea ca mașina să consume mai mult, până la urmă e un 4×4, nu un Tico. Însă eu mi-aș lua-o. Dacă aș avea miliarde, mi-aș umble și eu garajele cu zeci de mașini frumoase. Deocamdată am o dacia amărâtă care rușinește, neavând permis de conducere. Însă nu mi-e interzis să visez, măcar cu aia am mai rămas, după ce ne-a luat statul aproape tot. Lipsesc taxele pe aerul respirat, pe hârtia igienică și e clară treaba.
Dar, ca orice mașină, chiar și uber-mașina va avea nevoie de reparații, întreținere si piese de schimb. Gândiți-vă numai la roțile de iarnă, de vară… alea sunt deja piese de schimb.
Partea bună este că putem lua piese auto de la profesioniști. Produse excelente calitativ, fără a-ți rupe buzunarele.
Doar știu și ei că mașinuța asta consumă ceva benzină!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.