Unde gasesti cele mai bune erbicide pentru gradina

Intotdeauna am stat la casa, pentru ca mi-a placut sa fiu mereu aproape de natura, sa am propria gradina in care sa am plantate flori, pomi si chiar fructe si legume, astfel incat sa pot sa ma bucur de momente de relaxare deplina, fie la umbra unui corcodus, fie bibilind florile de iarba, insecte si asa mai departe. Pentru mine, gradinaritul a reprezentat cea mai simpla metoda de relaxare, pentru ca ma ajuta sa ma concentrez pe lucrurile marunte, dar care ne fac viata atat de frumoasa. Doar ca uneori, fara voia noastra, in gradina lucrurile o pot lua putin razna. Asa s-a intamplat si in cazul meu anul trecut, cand primavara a fost mai ploioasa ca niciodata. Din aceasta cauza, iarba si buruienile din curte incepusera sa creasca fara griji, nevoie mare, si chiar daca eu incercam sa le indepartez prin smulgere, nu faceam fata ritmului lor de crestere. Si asa a trebuit sa caut o solutie mult mai eficienta in acest caz.

Unde gasiti cele mai bune erbicide pentru gradina, vezi toate produsele Esenzi

Fiind clara solutia la care trebuia sa apelez, am cautat cele mai bune erbicide pentru gradina online si asa am dat de site-ul celor de la Esenzi. Combaterea buruienilor poate fi o reala provocare, pe care trebuie sa o tratezi cu cea ai mare seriozitate. In majoritatea zonelor tarii, culturile de cereale semanate toamna au rasarit in primavara. In consecinta si o serie de buruieni problema care ar fi trebuit sa rasara in toamna, au rasarit primavara. Nici nu vreau sa ma gandesc cate batai dau de cap buruienile celor care practica agricultura la nivel inalt. Eu ma plang de o gradina de 500 mp si tot mi se pare greu. Dar am hotarat sa nu las buruienile sa faca ce vor in curtea mea si am decis sa achizitionez cateva produse de pe site-ul Esenzi. Iata ce anume mi-a atras, personal, atentia intr-un mod mai deosebit:

1) EQUIP: conform informatiilor de pe site, este un erbicid foarte eficient, fiind preluat foarte rapid de buruieni in doua ore de la aplicare. Este rezistent la precipitatii, aplicarea lui nefiind influentata de acestea. Formularea OD (dispersie in ulei) mareste aderenta si capacitatea de patrundere in planta. Efectul aplicarii este stoparea cresterii buruienilor dupa 1-3 zile, ingalbenirea si / sau inrosirea frunzelor dupa 4-10 zile si necrozarea progresiva a lastarilor dupa 7-20 zile, urmata de moartea plantei. Este eficient atat pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, cat si pentru cele cu frunza ingusta din cultura porumbului, prin tratamente postemergente. Eficienta dovedita.

2) ARIGO: Este un amestec de trei substante active cu un spectru larg de combatere a buruienilor graminee si cu frunza lata, anuale si perene. Arigo ofera un control indelungat al buruienilor la porumb si contine trei substante active: nicosulfuron, rimsulfuron si mezotrione. Nicosulfuron si rimsulfuron sunt erbicide sistemice, sulfonilureice absorbite prin frunze si translocate in tesuturile de crestere ale plantei unde inhiba diviziunea celulara. Mezotrione apartine grupei de produse – triketone, se absoarbe prin frunze si radacini si determina blocarea sintezei carotenoizilor. Primele simptome ale efectului erbicid se manifesta la scurt timp dupa aplicare (o zi) prin incetarea cresterii, urmate de inrosirea nervurilor frunzelor, cloroze, albirea plantei, necroze si uscarea completa a buruienilor in 2-3 saptamani de la aplicare. Eficienta dovedita.

3) BUCTRIL UNIVERSAL: contine doua substante active: bromoxinil 280 g/l + acid 2,4-D (ester) 280 g/l, cu formulare de concentrat emulsionabil. De asemenea, prezinta actiune sistemica si de contact, cu eficacitate ridicata inclusiv asupra buruienilor avansate in vegetatie si a celor perene. Buctril este activ de la 5 grade C si penetreaza in buruieni in mai putin de 1 ora de la tratament (risc scazut de spalare prin precipitatii). Erbicidul Buctril prezinta o selectivitate foarte buna pentru grau si porumb la dozele si momentele de aplicare recomandate. Are o perioada foarte lunga de utilizare la cereale (de la inceputul infratirii pana la sfarsitul impaierii). Eficienta dovedita.

4) PANTERA 40 EC: este un erbicid selectiv graminicid. Este absorbit de frunze si translocat in intreaga planta. Blocheaza sinteza lipidelor in punctele de crestere ale buruienilor si provoaca moartea acestora. Efectul maxim se obtine dupa apoximativ 14-20 de zile de la aplicare. Daca produsul este uscat pe planta,nu este afectat de precipitatii. Pantera 40EC este omologat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate. Nu influenteaza rotatia culturilor, iar pana la semanatul unei noi culturi pot trece doar 48 de ore. Se aplica postemergent pentru combaterea buruienilor graminee cu maxim 2-4 frunze si maxim 10 cm inaltime. Este compatibil cu majoritatea fungicidelor si insecticidelor. Cantitatea de apa variaza in functie de cultura si poate fii cuprinsa intre 50-300 l apa / hectar. Eficienta dovedita.

Toate aceste produse, plus multe altele care sigur va vor ajuta sa scapati de problema buruienilor, gasiti pe site-ul celor de la Esenzi. Eu m-am convins de eficienta produselor lor si, ori de cate ori voi mai avea probleme cu buruienile, care imi dau batai de cap si care imi afecteaza gradina, stiu exact la cine sa apelez pentru a rezolva situatia! Pentru mine, acest magazin online reprezinta un adevarat aliat, pentru ca tot ce am cumparat si folosit de la ei au avut rezultate spectaculoase. Mai pe romaneste, au facut exact ceea ce au promis, fara exceptie! Daca si voi aveti probleme de acest fel, atunci trebuie sa apelati la Esenzi, pentru ca ei ofera o solutie viabila pentru orice fel de problema, legata de agricultura, legumicultura si asa mai departe.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.