Câteva lucruri pe care nu le știai despre corpul uman

Credem că știm aproape totul despre corpul nostru, însă la o cercetare mai amănunțită, lucrurile nu stau chiar așa. Prin urmare, prezint zece lucruri pe care, probabil, nu le știai despre corpul tău.

1) Organele interne SE MIȘCĂ! Inima, plămânii, ficatul, măruntaiele, toate se mișcă față de locul lor natural cu câțiva milimetri, atunci când mergem sau alergăm. Așadar, ele nu-s țintuite locului.

2) În 30 de minute, corpul uman elimină destulă căldură pentru a fierbe doi litri de apă. Așadar, un sportiv de performanță este un adevărat furnal!

3) În corpul uman există suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri şi sunt mai mult de 12.000 de km de vase de sânge.

4) Știați care este cel mai mare organ al omului? Ei bine… pielea! Ea poate acoperi o suprafață de 2 metri pătrați. În timpul vieții unui om, acesta pierde până la 18 kilograme de piele moartă.

5) Fiecare centimetru pătrat de piele conține cel puțin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.
humanbody

6) O picătură de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.

7) Pentru a te încrunta, ești nevoit să folosești 43 de mușchi ai feței. Pentru a zâmbi nu ai nevoie decât de 17. Așadar, de ce să depui efort inutil? Mai bine ai zâmbi!

8) Ochiul uman este capabil să distingă aproximativ 1 milion de culori diferite. Atunci cele 16 milioane de culori ale unui ecran Super AMOLED cum s-au calculat? Presupun că n-a stat nimeni să le numere? 15 milioane de culori pe care noi NU LE PERCEPEM!

9) Mărimea inimii unui om este egală cea cea a propriului său pumn. Tot cu pumnul se ia măsura și pentru ciorapi. Cine-a zis că nu faci nimic cu pumnii s-a înșelat!

10) Un adult are mai puține oase în organism decât un copil. Ne începem viața cu 350 de oase dar, pentru că anumite oase se unesc în timpul creșterii, la maturitate mai avem doar 206.

11) Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de gudron pe an.

12) Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.

13) ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.

14) Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte. La fel și încheietura degetelor, tot diferită este.

15) Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

16) Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.

17) Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.

18) Cand doarme, un om creste in medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineata sa revina la inaltimea initiala. Motivul este simplu… forta gravitationala care actioneaza asupra cartilagiilor.

19) Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii. Ca să nu vorbim și de câtă mâncare aruncăm… aproape 10 tone pe cap de european.

20) Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi. Asta înseamnă că faci efectiv milioane de lucruri într-o zi. Fiecare mișcare, chiar involuntară, înseamnă efort fizic. Deci degeaba ne plângem că vrem să tragem de fiare, să mergem la sală, dacă nu suntem în stare să urcăm câteva etaje.

eu m-am apucat de ceva vreme să urc scările zilnic. Iar de la www.shopbuilder.ro mi-am luat Nitro Gain, supliment alimentar care-mi crește masa musculară.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.