Unde învață Bucureștiul să danseze?

tango21Dansul latino social este foarte îndrăgit și cuprinde neapărat salsa și bachata. Știți unde învață Bucureștiul să danseze? La Latino Time! În cazul în care o persoană este nemulțumită de calitatea serviciilor primite, atunci Școala Latino Time garantează restituirea integrală a contravalorii abonamentului achiziționat, fiindcă aici s-au întronat seriozitatea și profesionalismul.

Salsa și bachata sunt pentru persoanele sportive care vor să se distreze. Se învață ușor și cu zâmbetul pe buze. Încercați și vă veți convinge! La Școala Latino Time puteți urma cursuri de bachata și salsa pentru adulți începători, adulți semi-intermediari, adulți intermediari și adulți avansați.

Salsa este un dans care a făcut furori peste ocean, mai ales în New York, având puternice influențe din America Latină, mai ales din Cuba, Puerto Rico și chiar Columbia.

Salsa columbiană – Pasul de bază este „țopăit”, pașii fiind ca și inexistenți. Salsa cubaneză este foarte populară și e ceva mai elaborată decât cea columbiană, dar tehnicile și combinațiile sunt la fel de simple. Salsa portoricană se danseaza în linie, cu pasul de bază înainte și înapoi. Mai elaborată decât cea cubaneză, are tehnici precise de conducere, de piruete și jocuri de picioare, oferind posibilități de a face dansul mai variat și de a improviza la infinit.

Salsa portoricană se împarte în două stiluri caracteristice: stilul Los Angeles, dansat pe melodie (adică pe primul timp), e foarte spectaculos, având numeroase piruete și acrobații. Stilul New York, dansat pe clave (adică pe timpul doi sau sase), e mai fin, mai subtil, permițând reliefarea expresiei personale, a stilului și a eleganței dansatorilor. În traducere liberă, salsa înseamnă amestec (de condimente multe și picante).

Universul dansului latino social este completat de bachata. Acest stil de dans e de proveniență latino-americană și este foarte popular. Se poate învăța relativ ușor, fiind foarte original și ușor de recunoscut. Muzica dansului bachata are un ritm moderat. Imaginea principală a dansului este: 4 pași lateral sau înainte și înapoi. Partenerii de dans evoluează la o distanță foarte mică unul de celălalt, făcând mișcări circulare cu mâinile cuplate.

Bachata are muzica bazată pe chitară rece și e foarte populară în Republica Dominicană, încă din anii 1950. Bachata are la bază ritmul de flamenco, a fost influențată de alte tipuri de muzică: merengue, son, vals, rancheta, tango argentinian. De obicei, subiectul melodiilor e de natură romantică.

Bachata e un dans senzual dansat în duo și se dansează în poziție închisă și deschisă. Actualmente sunt cunoscute mai multe tipuri de bachata: cea dominicană (tradițională), populară (răspândită în SUA și Europa), modernă, bachatango.

Bachata dominicană e stilul tradițional de bachata dansat în anii 1950. Pasul de bază cuprinde o secvență completă de 8 timpi în forma unui pătrat. Poziția deschisă permite combinații de pași sau figuri complexe, iar cea închisă e mai romantică. Bachata populară e cea mai cunoscută formă de bachata și de obicei se dansează în poziție închisă, cu mișcări ample de șold. Se execută pe 4 timpi, trei pași laterali, iar pe timpul 4 se face un accent (reprezentat de o mișcare de sold sau de o punctare cu piciorul). Aceeasi secvență de pași se execută și în partea opusă. Secvența de pași se poate executa însă și pe direcția înainte-înapoi.

Bachata modernă seamănă cu cea populară, cu diferența că unul dintre cei trei pași laterali e înlocuit de un pas încrucișat, rezultand un dans mai dinamic. Se execută întoarceri și figuri mai complexe, atletice. Bachatango e un stil nou de bachata, combinând mișcări din bachata și tango argentinian, rezultând un dans foarte senzual.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.