Vacanta în 2014

Vrei să fii în ton cu turiștii experimentați, vrei să fii la modă în domeniul călătoriilor? Află că și în acest sector există tendințe, orașele și destinațiile turistice ne determină să facem o anumită alegere, în fiecare an alta, în funcție de trenduri. Ce vom vizita în 2014?
Un prim trend este cel al turistului ”băștinaș”, un fel de turist hipster care se cazează în locuințele localnicilor, degustă preparate tradiționale și se poartă ca un membru al comunității. El renunță la atitudinea rece a cazării hoteliere. Turistul ”zen” este un turist în căutare de relaxare și de pace sufletească, caută natura unde să se deconecteze de stresul cotidian.
Brazilia este un alt trend, atracția este suplimentată în 2014 de desfășurarea Campionatului Mondial de Fotbal.
Vacanța în safari este atracția pentru Africa de Sud, zonele superbe și sălbăticia sunt atracții irezistibile.
O ultimă atracție o reprezintă călătoriile în resorturile de lux, răsfățul și relaxarea sunt delicii pe care astfel de turiști le caută în anul 2014.
Elafonisi Beach (1)
Însă pentru noi, majoritatea românilor, acestea sunt destinații exotice, locuri în care nu prea vom ajunge vreodată. Noi ne mulțumim c-o vacanță în Grecia, cu-n sejur la munte, sau poate ski în Austria.
Mai departe, cam greu să ajungem. Cu salariile noastre nu-ți permiți sejur în Hawaii, în Caraibe sau în Insulele Bali… Însă există și locuri superbe și accesibile. De exemplu, am găsit sejur Cuba la un preț foarte bun. Parcă-mi vine să renunț la acel sejur Grecia cu care mă bătea nevasta la cap…

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.