Vara asta tocmai.ro plateste transportul

O chestie foarte bună și practică a celor de la Tocmai.ro. Aceștia vor plăti transportul pentru toate produsele vândute/ cumpărate prin intermediul site-ului lor. În plus, vei verifica pachetul primit, înainte să-l plătești.

În aprilie a.c., tocmai.ro a introdus serviciul de livrare gratuită. De acest serviciu s-au bucurat peste 20.000 de utilizatori, valoarea totală a taxelor de expediere depășind un milion de euro.

s33Și hai să vedem un exemplu practic al acestui serviciu, de transport gratuit. O prietenă își vinde telefonul. Un Samsung Galaxy S3, ca nou, cu toate accesoriile. Vrea pe el 600 lei.
Cum în România nu există “ăla vrea suma de X lei, X lei îi dau pe produs“, peste 95% dintre oameni negociază prețul. De aceea, de multe ori, cumpărătorul pune și un preț mai mare decât valoarea reală. Bineînțeles, dacă vine cineva și-i zice că-l ia, nimeni nu-i va spune clientului: “Ce faci domne, nu negociezi, îmi dai atâția bani pe produs“?

În cazul de față, prietena mea vrea 500 de lei pe telefon. Dacă eu i-l vând cu 800 lei, 300 de lei sunt ai mei. Însă nu poți apărea pe piață cu suma aia, că se vor găsi destui șă te ia la mișto, că fără nițică bătaie de joc parcă nu merge treaba bine.

Și ajungem la taxele poștale. Dacă trimiți coletul cu Poșta română, îți ia minim 10 lei. Și toate coletele vor fi aruncate unul peste altul, în devălmășie. Știu asta deoarece nu o dată, ci de vreo 4 ori mi s-a întâmplat să trimit câte un ceas (marfă pretențioasă, fragilă) în țară și de fiecare dată, chiar de la ghișeul poștei, funcționarul lua coletul de pe cântar și buf, cu el pe jos, spre stupoarea mea. Deci vă daâi seama cum se vor încărca și descărca coletele în camion, când toată lumea se va grăbi. Nimeni nu va sta să manevreze, nu cu grijă, ci omenește un colet.

La curierul rapid este 18 lei trimisul și 18 lei dacă vrei să vină curierul să-ți dea banii pe produs, de la client. Ori aștepâi până ți-i pune firma de curierat în contul bancar. Atunci aștepți vreo 5 zile. am testat și metoda asta.

Acum tocmai.ro îți oferă acest serviciu de curierat rapid, GRATIS. Vine curierul, îți ia coletul, ÎL PUNE pe banchetă, sau în spate și pleacă. Și după ce-am vorbit cu un prieten care e șofer pe dubă la un curierat rapid, am înțeles că îți vor manevra coletul omenește, nu vor juca fotbal cu el. În plus, ai dretul să verifici coletul înainte să-l plătești. Asta în caz că-ți mai trimite cineva o cărămidă în colet (la câte borduri se schimbă săptămânal în țara asta, parcă fiecare locuitor ar avea în stăpânirea vreo 3 acolo…)

tablouAcum un serviciu de 36 lei (dus-întors) minim, va fi gratuit.
36 de lei la curier este penutru un colet de maxim 3 kilograme parcă, maximul fiind de 50 de kilograme, tu fiind taxat la fiecare kilogram.
Deci din 600 de lei pe care-i iau (ideal) pe telefonul prietenei, 40 lei îi dau pe transport. Mai rămân 560 lei. Partea mea 60 lei.

Dar dacă cineva are de trimis… un frigider? Sau poate, un pian? Sau un tablou scump? Ce faci atunci? Te costa enorm trimisul. ei bine, acum trimisul îl vei avea, repet, GRATUIT. Indiferent de ce vei trimite. Și în mod normal trimisul unui pian depășește lejer 400 de euro.

Felicitări, tocmai.ro!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Shmoo, Momax si cu Feng shui

Fix draci-laci! Cam asta insemna pentru mine acest concept de feng shui. Dar am auzit azi, maine, raspoimaine... Incepusem sa...

Olteanul la putere!

Am mai zis chestia asta cândva. Sau dacă n-am mai zis-o, iete c-o spusăi acum. Olteanul la putere! Ca-s juma...

Alegerea perfectă pentru încălțămintea de vară

Sandalele Avarca sunt importate din Spania, din regiunea Menorca, direct de la producător. Pe site-ul sandaleavarca.ro găsim o gamă unică...

Close