Vinzi sau inchiriezi?

Toată lumea se visează proprietar de apartament, teren sau orice. Dar nu mândria în sine de a deține astfel de spații sau bunuri este ceea ce apreciază persoanele în cauză, pentru că a fi proprietar este măgulitor, însă și greu și costisitor. Chiar și când nu utilizezi un anumit spațiu, lăsat liber, poate impune costuri de întreținere și taxe. Așa că mulți se decid să vândă și să scape de griji din acest punct de vedere.

Există numeroase motive pentru care vânzarea se va impune. Se justifică de la caz la caz. Însă uneori nu pare să fie și cea mai rentabilă situație. Astăzi ne oprim la avantajele de a închiria versus de a vinde. Dacă ne raportăm la anunțurile imobiliare din cele două sectoare, constatăm că există interesați de ambele părți.

Spre exemplu, în cadrul portalului online al celor de la  Compari Imobiliare se vor găsi anunțuri variate pentru oricine, fie că este proprietar și închiriază, fie că este chiriaș în devenire, cumpărător sau vânzător. Așa că de preferat este, indiferent din ce perspectivă vorbim, să se analizeze piața. Ca punct de plecare, acest lucru va aduce estimări corecte și nu dezamăgiri, ținând la curent orice persoană interesată de trendul pe piață.

Partea și mai bună este că aici se vor găsi anunțuri aferente atât apartamentelor, spații de locuit diverse, de la garsoniere la case, cât și pentru terenuri. Portalul include anunțuri valabile pentru întreaga țară, pe orașe, zone și puncte de interes specifice.

Vânzarea

Vânzarea presupune o acțiune singulară menită să vă acopere costurile investite într-o proprietate. Având în vedere că ambele sunt importante, atât banii cash cât și bunul imobiliar, totul trebuie desfășurat cu precauție. Avantaje sunt și în aceste cazuri pentru că vă scapă de grijile clasice de a plăti impozite pe clădire, de a repara sau întreține zona.

Practic când ești chiriaș plătești cheltuieli și contravaloarea chiriei, însă dacă ceva se defectează tot proprietarul este cel care trebuie să asigure confortul spațiului. În plus, prin vânzare puteți obține bani suficient de mulți cât să satisfacă. Cu alte cuvinte, dacă știți să speculați bine piața și să profitați de oferte, în conformitate cu spațiul disponibil și ce estimare imobiliară are acesta, puteți încheia o tranzacție de vânzare mai mult decât mulțumitoare.

Închirierea

Un spațiu închiriat poate aduce venituri pasive. În funcție de avantajele legate de spațiul în sine puteți alege să măriți chiria. Amplasarea, dotarea, condițiile de confort sunt cele care vor determina asta. Nu trebuie să vă limitați la partea de chiriași individuali ci să vă gândiți în ce măsură o firmă sau întreprindere poate avea avantaje de amplasare în proprietatea dumneavoastră.

Până și zonele industriale sunt cu mare potențial, având în vedere evoluția, modernizarea sectoarelor din diferite domenii și orașe. Spre exemplu, Clujul a devenit unul dintre orașele cele mai scumpe, cu chirii pe măsură. Un oraș atât de atrăgător pentru o varietate de categorii de persoane, unii se mută definitiv, alții pe perioada școlii. Iată un alt punct de interes, să închiriați studenților, care de altfel sunt în căutare de alternative ale căminelor. Numai anunțurile de apartamente de inchiriat in Cluj Napoca ce se găsesc pe piață sunt  demonstrația clară a interesului foarte mare pentru închiriere.

Vindeţi sau nu, închiriați sau nu, cert e că deținerea unui bun imobiliar se poate fructifica în multiple forme.

Two generation family looking at a house for sale

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.