Xiaomi, jos pălăria!

De pe 24 decembrie sunt posesorul unui telefon Xiaomi Redmi Note. Și se pare că am nimerit o versiune mai OK, adică telefonul este dual sim, are 2 GB RAM și procesor octa-core la 1,66 ghz.
Nu am văzut nimic nasol spunându-se despre acest trelefon, așa că am zis să-l iau. Aveam nevoie de un telefon bun, mai ales că vechiul HTC a rămas definitiv fără butoanele laterale. Și ca să dau 7 dolari pe butoane care nu știu dacă vor mai ajunge, parcă nu-mi vine. În orice caz, chit c-am avut și certuri enorme cu el, a fost unul dintre cele mai bune smartphoneuri pe care am pus mâna.

Însă, revin la acest Xiaomi. Auzisem de firma asta de vreo 2 ani, când anunțaseră Redmi cu surle și trâmbițe. Iar după ce-am văzut câteva poze și filmări realizate cu el, am zis că Nokia sau Samsung sunt minciună.

Acest articol nu va avea și parte de review al terminalului Redmi Note, însă pot spune că sunt mult mai plăcut impresionat de el decât credeam inițial. Ecranul este genial, nu știu ce i-au făcut, însă touchul se simte extrem de lin. În plus, îl pot folosi cu o singură mână, având forma în așa fel creată, spre deosebire de Samsung Note 3, pe care îl manevrez cu greu.

Despre camera foto pot spune că, cel puțin pe ecranul telefonului, selfiurile de 5 mpx ies de 10 ori mai bune decât cele de 2 mpx de pe Samsung. Culori, sharpness, totul este mult mai bine.

Dar ce mi-a plăcut cel mai mult la Xiaomi este faptul că are un forum excelent. Unde, pe forum ghiciți ce puteți găsi. Teme custom, wallpapere, informații despre update-uri, ROM-uri pentru toate telefoanele cu MIUI, precum și informații despre cum să rootezi orice telefon produs de ei. Așa că după update-ul la MIUI 7 (stabil, internațional), am dat jos și aplicația de root. I-am dat update la acel fișier, restart și gata. Acum telefonul este rootat. Nu știam cum să fac asta, așa că am întrebat pe forum. În 20 de minute mi s-a răspuns.
Forumul lor are și niște milestone-uri foarte drăguțe, prin care poți vedea cât de OK este acel utilizator.
Acum voi căuta să văd dacă există și sound mod pentru el, ca pentru Samsung Note 3 (căruia i-am pus și difuzorul de ureche să sune la apel – făcându-l mai zgomotos decât un Nokia 6234).
xiaomiredminote02

Însă, cred c-am să văd și cum se mișcă un Iocean Rock!

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Fiți cu mare băgare de seamă!

Mă fraților, e vară și stați la umbră cu berea în mână. Însă fiți cu mare băgare de seamă cum...

NOUL AN SCOLAR BATE LA USA

  Peste putine zile va debuta noul an scolar 2019-2020,un nou drum,o noua si insemnata etapa in viata fiecarui elev.Cum...

EXPRESII ALAMBICATE DIN LIMBA ROMANA! ….

  In limba romana,o limba frumoasa,dulce si bogata, jocurile fonetice se bazeaza pe rostirea alternanta a consoanelor oclusive – “...

Close