Vreți străzi libere? Amendați taximetriștii!

Știți cum se pot rezolva 2 chestii dintr-un foc? Adică și străzi libere și locuri de parcare? Inițial, poliția, aia normală sau aia locală, foștii gardieni publici, care acum au aceleași drepturi ca și polițiștii, ar trebui să aplice amenzi.
Unde? Peste tot unde se oprește un taximetrist pe avarii ca să aștepte clienți sau ca să se ducă la magazin să-și ia un ci-co. Da, sunt și ei oameni și stau și 12 ore în scaun, însă în 12 ore îți faci o pauză 10-20 de minute să-ți iei ceva de mâncare și să crapi în tine. Și-n timpul ăsta îți poți parca mașina într-un loc unde nu deranjezi pe nimeni.

Azi am văzut câțiva taximetriști care ar merita amendați bine.

Unul oprise în dreptul stației de tramvai, în stația lui 335, la Iancului. Ca să intre la Mega Image să-și ia un suc. Crăpa sărmanul de sete!
În fața la Mega Mall, fix unde era semn cu oprirea interzisă, doi taximetriști ocupau o bandă întreagă. Deoarece toți care erau pe banda 1 trebuiau să se bage pe banda a doua, în loc să meargă înainte nestingheriți.

După 50 de metri, pe banda a doua, un taximetrist DĂDEA CU SPATELE! Iar din cele 2 benzi rămase libere inițial, acum era una, pe care se îngrămădeau toți participanții la trafic. Pe banda 1 sunt locuri de parcare și n-ai cum să treci peste sau prin ei.

În primul rând ar trebui taximetriștii de genul ăsta amendați. Nu zic nimic de cei care se bagă la ciupeală în fața ta. Și noi când suntem în taxi vrem să mergem repede, nu să stăm bară la bară. Apoi, amendați toți cei care opresc sau chiar parchează mașinile unde e oprirea sau staționatrea interzisă. N-ai unde să parchezi? Fugi d-aici. Dacă te duci 200-300 de metri mai încolo, găsești loc, unde nu deranjezi pe nimeni.

Însă românul nu vrea să-și parcheze mașina departe de casă. El vrea să-și țină mașina în fața blocului, ba chiar în casă dacă s-ar putea. Îl văzusem pe unul de-și parcase mașina chiar pe aleea care duce de la bloc la stradă. Și-a lăsat-o acolo o noapte întreagă. După aia nu l-am mai văzut. Cine știe câte cuie o fi găsit la roți și câte zgârieturi pe uși.

Și uite așa, prin simpla aplicare a amenzilor, adică RESPECTAREA LEGII, se vor face și bani pentru parcări
. Sunt locuri virane din kilometru în kilometri. Dacă s-ar aplica amenzile astea zilnic, în câteva luni s-ar face bani pentru construcția unei parcări de 500-1000 de locuri. Și parcare frumoasă, supraetajată, cu paznic la intrare, să-ți știi mașina păzită. Să vedeți cum, după 2-3 amenzi de 200-300 lei îi trece oricui cheful să mai parcheze în loc nepermis, și-și face abonament la parcare. Și uite așa, se pot elibera și toate benzile care-s acum parcări. Deci automat vom avea o bandă în plus pe care să mergem.
Pa stat bară la bară câte 30 de minute ca să mergi o stație de tramvai, pa nervi în trafic, pa șoferi indisciplinați.

Însă treaba asta nu se face. Am văzut poliția cum a a oprit lângă un taximetrist care stătea fix sub semnul de “oprire interzisa“, s-a dus la el, apoi s-a băgat în mașină și-a plecat.
– A, Gigi, tu erai mă?
– Da boss!
– Bine mă, baftă!

Cred că ăsta a fost dialogul între ei. Altfel nu-mi explic cum de nu i-a trântit o amendă.
Voi aveți alte idei? Treceți-el în comentarii, poate-poate din 10 idei bune se va pune în practică ceva!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.