Cu Dalmațianul lovit în aripă

Așa sunt eu pentru vreo 2 zile. Cu Dalmațianul lovit în aripă. Dalmațianul fiind Dusterul meu alb tărcat. Și după ce am vândut Audi, singura mea mașină. Momentan.

De data asta, slavă Domnului, nu am comis eu accidentul. Sau să-i zicem incident, parcă sună mai puțin rău decât accident. Când zici accident te gândești la ceva nasol rău. Dar nu e cazul. Așadar, să vedem ce-a fost cu incidentul acesta.

M-am dus la Cora PAntelimon să ridic ceva comenzi. am zis că e Dobroieștiul aproape, drum lung de mers, străzile aproape goale, totul bine și frumos.

Numai că, fix când trăgeam de volan dreapta să intru într0un loc de parcare, aud hârșâit de tablă în spate. Mă uit în oglindă, se înfipsese în laterala mea un Peugeot de ăla mic, 307 parcă. Ăla avea stopul spart, un mic colț de la aripă îndoit și ceva urme pe bară.

La mine însă…

Și uite-ața, de unde eram într-o stare mentală destul de bună, am dat în nervi și spume. Șoferul era un bătrânel care nu mă văzuse în spate. Se mai întâmplă, și eu am bușit mașina unuia a doua zi după ce mi-am luat Polo. Tot așa, dădeam cu spatele fără să mă asigur.

Am sunat la ăștia de la Euroins, unde avea omul asigurarea și zicea că mă poate programa abia după vreo 3 săptămâni. Și-am zis că vreau la un service partener. M-a programat pentru a doua zi. Era ceva a doua zi față de 3 săptămâni.

Și dacă tot mi-am făcut programare, am zis hai să-i sun pe prietenii mei de la service auto sector 4. Uite ce-am pățit, uite cum arată mașina.
– Dar ți-a dat-o, nu s-a încurcat.
– Ce să fac?
– Ai dus-o undeva la constatare?
– Mâine.
– De ce n-o aduci la noi?
– Păi de ce?
– Suntem centru constatare Euroins. Și-n două zile îți iei mașina ca nouă.
– Păi e bine așa, ăilalți ziceau că-n vreo 5-10 zile iese constatarea și abia după aia se apucă de muncă.
– Exact, că așa fac serviceurile auto care nu se respectă, nici pe ele ca firmă, nici pe tine ca și client.
– O aduc la voi atunci!

Și-am dus-o a doua zi, am făcut dosarul acolo, mâine e gata. Plus că aveam un furtun spart (așa credeam) care nu mai făcea destulă presiune în turbină. Cică e doar un colier care s-a desfăcut. Însă, fiind Duster, trebuie demontate câteva piese, treabă deloc ușoară, că trebuie urcată pe elevator. Aia e nasol la Renaulturi, sunt ele fiabile și cu mentenanță ieftină, dar când trebuie să schimbi o piesă, desfaci juma de mașină.
Dar nu mi-au zis “vai mă nene, e complicat, trebuie demontate nu știu câte, durează mult, să vedem, să cântărim spă draci-laci.“.

Nu, mi-au zis a doua zi e gata, vii și-o iei ca nouă.

Și apoi mai fac câteva chestii la ea, care nu-mi dau pace. Subwoofer, stopuri de Rusia (cu led – perfect legale), probabil niște praguri și să vedem dacă merită soft. Până atunci m-am liniștit, dacă am nevoie de service auto, știu unde să mă duc direct, fără să-mi fie teamă că plec fără izmene pe mine de acolo.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.