10 moduri în care ești păcălit de marile branduri

Urmăriți cu atenție filmulețul de mai jos. Veți descoperi că cel puțin 6 puncte sunt adevărate, deoarece le-ați trăit pe pielea voastră, mai ales într-un supermarket.
Eu am observat că pungile de chipsuri sunt din ce în ce mai puțin pline, iar punga mărită pentru a te păcăli că acolo se află o cantitate considerabilă de produs. Însă, raportul între produs și aer este de 30% produs și 70% aer, față de 70% produs și 30% aer, după cum ar fi normal.
La fel și la salamul picant de la Cora/ Kaufland. Prețul a crescut de la 12.50 la 13.99, acum e la 15.99, însă cantitatea a scăzut, salamul fiind mai mic cu peste 15% față de originalul de acum 3 ani.

Nu m-am uitat cu atenție la raioane în partea de jos, să văd dacă-s tixite cu jucării și cărți de colorat, însă voi fi atent pe viitor. cine știe, poate chiar nu-s, iar cu ajutorul acestui articol, unele companii ăși vor mări vânzările pe seama copiilor.

Iar treaba cu laptele într-un loc și pâinea departe de raionul de lapte este cât se poate de reală. Nu sunt îân părți diametral opuse, însă trebuie să treci prin câteva raioane cu fel de fel de produse ca să ajungi de la pâine la lapte și invers. Și aproape de fiecare dată, mai lași să-ți mai scape în coș și ceva luat “să fie”. De cele mai multe ori, un produs de care nu ai nevoie neapărat. O ciocolățică, un suc, o pungă de chipsuri.

Treaba cu așezarea brandurilor pe raft nu o consider adevărată. Asta deoarece știu că pe rafturile la nivelul ochilor sunt brandurile care plătesc cel mai mult. Cele care plătesc cel mai puțin sunt jos, la glezne. De exemplu, uitați-vă la raioanele de dulciuri și sucuri. La nivelul capului (de la 1.50 m pana la 1.70 m) veți avea Nestle, Coca Cola, Parmalat iar pe rafturile de jos, ciocolățele Winny (marca Cora) și sucuri Adria, Winny și altele, necunoscute.

Voi ați observat ceva foarte apropiat de realitatea din magazinele noastre?

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.